Osiloskop ile diode test

hakan8470

Kıdemli Üye
Katılım
17 Şubat 2022
Mesajlar
1,064

burada ki 5DL kod lu diode u bulamiyoruz. Diode 0.6V civari olculuyor, ancak bazi yerlerde schotky diode olma ihtimalini goruyoruz. Dolayisiyla buna bir test uygulamak istiyorum.

Sinyal jeneratoru ve Osiloskop kullanarak sonuclari yorumlamak sanirim mumkun olacaktir, ancak baglantiyi nasil yapacagim konusunda kararsizim. Niya kararsizim? Cunku isin icinde Osiloskop var. :cheeky4:

Tam dogru baglanti nasil olmali?
 
Osiloskobun bir faydası olmaz o iş için. Diğer konuya komple resim koyarsan devredeki görevini kestirebiliriz belki ve ona göre alternatif önerisi gelir.
 
Osiloskobun bir faydası olmaz o iş için. Diğer konuya komple resim koyarsan devredeki görevini kestirebiliriz belki ve ona göre alternatif önerisi gelir.
Aksam bir resim atmaya calisirim yerinden,

Burada ben normal diode ile schotky diode a farkli frekans gonderip sonuclariyla anlayacagimi dusunmustum. Schotky yuksek frekanslarda bozulmadan dogrultma yapabilmeli , normal diode yapamamali ise, bu olcum is e yaramaliydi demistim. :emindegil1:
 
Şotki diyot ile normal diyodu kolayca ayırt etmek için forward voltaja bakabilirsin. Normal diyatta bu 0.6 V civarı, şotki diyotta 0.2 V civarı olur. Bir de ters yönde voltaj verip kaçak akıma bakabilirsin. Şotki diyodun kaçak akımı, benzer bir normal diyoda göre çok daha fazladır. Bunun dışında farklılıklar da var ama onlara sıra gelmeden bu iki kriter ile zaten şotki mi değil mi bulursun.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,865
Mesajlar
100,031
Üyeler
2,485
Son üye
viesva

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top