Neticede marka bazında değil, model bazında değerlendirmek lazım. O konuda aynı şeyi farklı şekilde söylüyoruz. Bende Fluke'un normal pensesi ve kaçak akım pensesi var, kesinlikle tavsiye ederim. Ama Fluke multimetre yok elimde, tavsiye etmem :) Çok para, az özellik.

Hocam sende trilyon count masa tipi alet var, gözüm kaldı, kaçak akım sigortası tak mutlaka :)
Bu çocuklara pens ampermetre ne önericez şimdi )
 
Herkes önerisini yaptı, artık ona göre pensampermetre alacak olan değerlendirecek. Eğer elektronikte sık kullanılan bir alet olsa onun da listesini hazırlardık. Belki gene de hazırlarız, ama şimdilik acelesi yok.
 
aslında Fluke'un 345 güç analizör pensini şöyle ikinci el bulabilsem almak isterim. Taşınabilir güç faktörü ölçümü ve inrush akımını grafikleştirmesi çok güzel özellikler.
 
Hocam yapma etme kullandım o aleti de sahada çöp resmen :(
 
Owon diye bir skop vardı allah düşmanıma versin direkt öyle bir skop mesela. Uni-T'de clamp metrede böyle...
Buradan normalde harp kararı çıkar ama neyse :katil1:
Aktif owon skop kullanıcısıyım neymiş acaba bu kadar yerin dibine sokan eksi yönleri öğrenmiş olayım
 
MKE nin bir fabrikasinda kalibrasyon odasina girmistim, cok cesitli aletler vardi. Oda sicakligi 240 sanirim , olcu aletinin ne kadar onemli oldugunu anladigim zamandir. Bir olcu aletinin kalitesinden bahsetmek isi bence oyle oda sahibi insanlarin isi olmali. Benim 5. hanede calisacak bir multimetre alip dandik ortamda dandik probla 5. hane hassasiyetine bakmam ne kadar dogru olabilir ki? Tamam 5. hanedeki degisiklik miktarina bakiyor isem belki bunu gorebilirim. Ama toplamda da hata yapmasin isteniyorsa o zaman uygun olacagini sanmiyorum. Ona gore alet alip kullanacaksin. Para onemsiz. Ama anlamadigim bu aletler hic mi birbirini etkilemiyorlarda, alt alta ust uste istifli sekilde duruyorlar yaw. insan az nefes aldirir alet e. Ya da video veya resimde aletim var denmesi icin mi cikiyorlar.

Mesela ben hic bir alette mikroohm seviyesinde rahat olcumler yapani gormedim. Kim ne yapsin demiyorum ama kisa devre bulurken inanilmaz kolaylik saglayabilir.

Fluke un 17 B+ si ve oncesi (100 serisi felan iste) gercekten para yatirilacak malzeme degil. 287 cok kaba ama datalogger i muhtesem. Fluke 12 kullaniyorum, diger herseyi temizledi masadan. Hayatimda bu kadar pratik alet gormedim. taydin a bundan bir tane gondermek lazim. Loz u da hala anlamadim ne icin kullaniliyor :moruk1: Fluke 114 ler de de var. Ama Fluke 12 de ohm kademesindeyken olctugun yerlerde voltage var ise onu gosteriyor. Loz yaziyor kosede.

Bu ara LCR metrenin kalibre edilmezse yalan yanlis seyler soyleyecegini ogrendim. O akdar kondansator bos a gitmis :katil1:

Forumdan bir yazi okumustum, cok ilkel aletler ile olcen adam var diye. Ya da halisilasyon gordum. Olcebilir, ihtiyac meselesi. Ama bir kombiye gelen gazin basincini olceceksen onun icin aletin olacak. 21 mbar cok ufak.

Plastik kumpas is e yaramaz gibi gozukur ama pil yuksekligini olcerken cok is e yariyor .

Bir de meger cihazi basligi olmali, dunya da deli gibi kullaniyorlar.

Olcu aletleri cok onemli, Olculemeyen sey ustunde yorum yapmak imkansiz a donusuyor.
 
Son düzenleme:
sonuçta insan yapısı ürünler sonuna kadar eliştiri hakkımızın olduğunu düşünüyorum. evet, genelleme bence de doğru değil. bi de karşılaştırma denkler arasında yapılır. o yüzden neyin neyle karşılaştırıldığı önemsiyorum. genel anlamda ''unit almayın fluke alın'' demek ''ekmek yoksa pasta yiyin'' gibi gereksiz bi tavsiyeye benzetilebilir. sonuçta herkesin kendine has bi bütçesi, kullanım amacı ve biçimi var.
 
Aynen. Burası bir motosikletci forumu olsaydı, ben de herkese DT-830D yi tavsiye eder, fazlasının tamamen gereksiz olduğunu savunurdum :D
 
kar marji cok yuksek o DT-830D nin fiyat i $1

ama ulkeme hizmet eden esnaflar sagolsun

Screenshot 2024-02-20 at 22-25-32 Marxlow DT-830D Dijital Multimetre Fiyatları.png
 
Son düzenleme:
@hakan8470 bakma sen onlara, listeye Fluke sokmazlar, evlerini az araştırsan 3 tane Fluke çıkar en azından, dimi @taydin hocam :)

16 senedir Fluke 117, yine yaklaşık 14 senedir Fluke 365 ve 375, 10+ senedir Fluke 87V, bilimum alanlarda Fluke 179 kullanan biriyim.

87V de BM869'da ikisi de bence hem elektronik hem de elektrikçilere hitap ediyor. uA mertebesinin elektrikçilerle ne alakası var yoksa hocam...

BM869'un komutatörü aktif saha kullanımında 10 yılı çıkaracağını hiç sanmam :)
50000 countluk iş yapan adam zaten gidip bu oyuncağı almamalı. Adamın derdi 1.56uA ölçmek gidip Brymen gibi şeyler alıyor. Bu tarz çoklu countlar için masa tipi alet almak lazım.

Fluke harici tartışmalar bana şu aşağıdaki aleti hatırlatıyor :)

Edit: Sonradan gördüm, ben amiral gemisi Fluke'lar için diyorum. Yoksa Fluke'un çok kötü aletleri var Fluke 287 mesela ömür törpüsü :S

Bir de soru sorayım, aktif olarak Fluke harici aletler neler kullandınız ve kaç seneydi?

Owon diye bir skop vardı allah düşmanıma versin direkt öyle bir skop mesela. Uni-T'de clamp metrede böyle...

25082022155223.jpeg

Bu adam kanalında Brymen ve diğer multimetrelere sağlamlık testleri yapıyor. Brymen için sonuçlar oldukça iyi. Belki Fluke biraz daha dayanıklıdır ancak elde bunu destekleyecek bir veriniz yoksa "Brymen dayanıksız" demek yanlış bence.

Örnek:

Aşağıda 50.000 komutatör tam çevriminden sonra padleri ve cihazın çalışmasını test ettiği bir videosu var. Sonuç olarak, "bu cihaz beklediğinizden önce bozulacak olsa bile komutatörden olacağını hiç sanmam" diyor.


25:40'da Brymen ve Fluke'un komutatör yıpranma performansının aynı paterni gösterdiğini anlatıyor.

Bir başka videosunda ise Agilent U1231A'nın 50000 hareketten sonra komutatöründen eser kalmadığı var.
 
Son düzenleme:
Brymen BM869s cok begendim, 4 20mA yi pens ile olcse, komutator un ortalarinda off olsa hemen alirdim bir tane. ohm kademesine 8 saydim.
 
BM869 ile @ozkarah abi ile yaptığımız süreklilik testi(buzzer) yanlış hatırlamıyorsam 10kHz frekansa kadar tepki veriyordu, çok güvendiğim FLUKE 177 ölçü aletim 7Hz frekans üstüne tepki veremiyordu ://
 
Tercih meselesi arkadaşlar. Dileyen dilediğini alır. Fluke'un o sarısı bana güven veriyor. Gece yastığa kafamı net rahat koymama neden oluyor.
Yurt içi yurt dışı onlarca test merkezi gezdim, TDK'nın kendi test merkezine gittim defalarca, bu insanların fluke kullanmasının bir nedeni olmalı. Etrafımda fluke ile ilgili ölçümlerin aptallığı ile ilgili çok az şikayet duydum. Yüzlerce referans sayılabilecek argenin kullanması da ayrıca güven benim için.

Dediğimi şimdi değil ama, brymen ya da X oyuncaklarda bir değeri ölçüp, ölçtüğünüz değerin garip olduğunu hissedip, doğrulamak için fluke aradığınızda anlayacaksınız.

Ben ucuz mal alacak kadar zengin değilim ve zamanım çok değerli maalesef (bir ingiliz atasözü). Yoksa Uni-T Brymen dilediğiniz oyuncağı alabilirsiniz.
 
Dediğimi şimdi değil ama, brymen ya da X oyuncaklarda bir değeri ölçüp, ölçtüğünüz değerin garip olduğunu hissedip, doğrulamak için fluke aradığınızda anlayacaksınız.
O kesin :katil1:, gossenmetrawatt ta cok tatli abi. Denemek icin bir tane almistim, komitatorlerin arasinda 2 tane daha off var. Gezdirip durmuyor adami. Akim kademesine gelmeden de akim connectorlerinin kapaklarini acmiyor.
 
Bu tek basina yeterli bir cevap, ancak 2 yilda cok sey degismis olmali :moruk1:
 
çoğu zaman elim fluke'a gitmiyor auto range performansı olsun ekran kalitesi olsun owon tatmin ediyor.
Yine de bir tane denk gelirse ve imkaniniz olursa kenara bir tane koymalisiniz. 17b+ ve oncekileri asla tavsiye etmiyorum. Fluke 75 77 79, fluke 83 85 87 88 , fluke 10 11 12 dahi olabilir. Eskileri olabilir. Fluke 287 289 cok pil tuketiyor. Ancak mukemmel bir ozellikleri var. Datalogger . Olcmeye istediginiz zaman aralikalrinda yapabilirsiniz. 10 dk da 1 olc veya saniyede bir olc diyebilirsiniz. tek farki olcum sayisi limiti. 10 dk secseniz bile, trigger ozelligi aradaki anlik yuksek degisimi yakalayip size gosterecektir. Muhtesem.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,032
Mesajlar
102,954
Üyeler
2,533
Son üye
Wilot

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top