Tek ekranda birden çok bilgisayar kullanımı

Sürekli RF göndermiyorsa bile bu sefer pil derdi var. Eminim o pil olabilecek en uygunsuz zamanda bitecektir ve bana saç baş yolduracaktır.
 
Aslında içinde süper kapasitör olan ve NFC ile şarj edilen bir kablosuz fare olsa pil sorununu çözer. Belki de burada bir proje var ;)
 
Bende uzun süredir Logitech M325 kullanıyorum. Kapanan Gold bilgisayardan almıştım, baya oldu yani.

Pil sorunu pek yaşamadım. Tahmini 6 ay gidiyordur. Çoğunlukla açık unutuyorum. Pil bitmeye yaklaşınca da uyarı veriyor zaten.
Pili sök tak yapınca bir süre daha gidiyor. Yolda bırakmıyor.

Tek ekran çoklu bilgisayar için uzak masaüstü kullanabilirsiniz belki. Bir dönem internet kafelerde kullanılan program vardı. O da bir çözüm olabilir.
 
Bende uzun süredir Logitech M325 kullanıyorum. Kapanan Gold bilgisayardan almıştım, baya oldu yani.

Pil sorunu pek yaşamadım. Tahmini 6 ay gidiyordur. Çoğunlukla açık unutuyorum. Pil bitmeye yaklaşınca da uyarı veriyor zaten.
Pili sök tak yapınca bir süre daha gidiyor. Yolda bırakmıyor.

Tek ekran çoklu bilgisayar için uzak masaüstü kullanabilirsiniz belki. Bir dönem internet kafelerde kullanılan program vardı. O da bir çözüm olabilir.

Ekran işi kafamda netleşti. Fiziksel olarak iki giriş bağlayıp, tıpkı TV'ye bağlı cihazlar gibi kullanmak istediğim bilgisayarın kumanda ya da menuden seçim yapacağım.

Bende kablosuz Logitech klavye mouse kullanıyorum. Ne zaman pil taktığımı hatırlamıyorum. Belki şarjlı olunca sorun çıkıyor olabilir.
 
Bu arada Logitech MX serisinde Flow (akış) özelliği varmış. Bu özellik Bluetooth aracılığı ile bilgisayarlar arasında dosya transferi sağlıyor. Yani birinci bilgisayarda kopyaladığınız dosyayı ikinci bilgisayara yapıştırdığınızda dosya, kopyalanan bilgisayardan yapıştırılan bilgisayara transfer ediliyor.

Bu özellik çok faydalı görünse de bence bazı sakıncaları var. Aynı veriler her iki bilgisayarda da olacak ama versiyonlar birbirini tutmayacak. O nedenle server üzerindeki dosyalarda çalışmak daha mantıklı olmaya devam ediyor.

Verileri karıştırmak ya da evde ortak bir alanınız yoksa tabi çok kullanışlı olabilir.
 
Şarjlı cihazlarla ilgili pil her zaman sorun olabilecek bir konu. Her fırsatta AA ya da AAA tipi pil ile çalışan ürünler önceliğim oluyor.

Fakat diğer yandan Logitech MX serisi hakkında bir tane bile kötü yorum bulamadım.

Aşağıdaki videolar pillerin tedarik edilebileceğini gösteriyor. Dolayısıyla Logitech MX keys klavye ve MX Master 3 mouse alıp set yapmaya karar verdim.

Uzun süreler bilgisayar başında çalışınca ergonomi çok önemli, olaya sağlık için bir yatırım diye baktım ve gidip mediamarkt'a deneyimledikten sonra aladım.

İlk izlenimim oldukça iyi. Klavye güzel ve rahat ama gene de çok özel bir durumdan bahsedemem ama mouse'u çok beğendim. İlk günden işaret parmağımdaki ağrı bile azaldı.


 
Şimdilik Bluetoth işimi görüyor ama ileriki süreçte bunu bir de USB A Unifity alıcıyı, Type C'ye dönüştürme projesi ile tamamlamam gerekiyor.

 
Videoda kullanılan PCB'li USB C dönüştürücüyü sadece AliExpress'te bulabildim. AliExpressten bir ürün almayalı da yıllar oldu. Zaten 10 tane dönüştürücünün fiyatı 20 TL iken kargo parası 65 TL demiş.

Ben rastlamadaım ama bunu Türkiye de satışına denk geldiniz mi?
 
Bu tarz dönüştürücüler var da bunlardan istemiyorum.

2 USB cihaz bağlamak için iki tane dönüştürücü filan gerekir. Elimde bir çok (5-10 tane) Unifinty aygıt ve USB bellek filan var. Bunların bir kısmını USB C dönüşümü yapmak istedim.

Mesela 2 adet alıcıyı farklı bilgisayarlara taktığımda bluetooth'a gerek olmadan da cihazlar arasında geçiş yapabilecek miyim görmek istedim. 64 GB USB 3.0 flash bellek var, bunu da aynı şekilde dönüştürmek istiyorum.

Şu an o kadar da sorun yaşamıyorum ama git gide C tipi USB'ye geçiş olacak...
 
Bende bir tane Reeder marka telefon var. Bunun orijinal kablosu çalışıyor ama dışı perişan olmuştu. Parça niyetine ıskartaya ayırdığım bu kabloyu sökeyim belki kendi imkanlarımla kaliteli dönüştürücü yapabilirim diye dış plastik bölümünü dikkatlice parçaladım.

İçinden gerçekten de USB 2.0 dönüştücü çıktı. Üzerindeki S4 yazan sigorta mı yoksa diyot mu anlamadım.

Neticede şimdi bununla denemeler yapabilirim...

Konuyla alakası yok ama şu elektrik bantlarından nefret ediyorum, bu kabloya dolgu olsun diye kullanmışım şimdi yapış yapış.


IMG_20220110_234112.jpg
IMG_20220110_234317.jpg
IMG_20220110_235208.jpg
IMG_20220110_235633.jpg
IMG_20220110_235657.jpg
IMG_20220111_000331.jpg
 
Tam da video da aktarıldığı gibi, bu kablo da host olarak ayarlanmış. Üzerindeki direnci söküp, 5.1 K direnç ile A5 pinin GND'ye bağladığımda alıcı sorunsuz olarak çalıştı. Hatta bu yazıyı Android telefonumdan klavye ve mouse kullanarak yazıyorum.

Cihazın fotoğrafını bu şekilde yazarken atamayacağım...
 
IMG_20220111_002220.jpg
IMG_20220111_002439.jpg
IMG_20220111_021326.jpg
IMG_20220111_021342.jpg
IMG_20220111_022333.jpg
 
Monitör işini hallettim. Dell'in UltraSharp serisinden 42.5 inç U4320Q modelini aldım. Monitör, klavye-mouse filan hepsi muhteşem.

Bu monitörün hiç ummadığım iki muhteşem özelliği çıktı. Birincisi internette dahili hoparlör yok deniyordu meğer varmış. İkincisi monitörün ses seviyesi, ekran parlaklığı, video giriş seçenekleri (hangi cihazlar bağlı ise) geçiş yapmak gibi her türlü işlevi klavyeden kontrol edilebiliyor. Aslında klavyeden kontrol özelliği Dell Display Manager (DDM) yazılımı ile sağlanıyor. Yani önceki montörlerimde de varmış ama ihtiyaç duymadığım için kullanmamıştım. Şimdi sadece klavye kullanarak, cihazlar arasında rahatlıkla geçiş yapabiliyorum.

Bunlar iyi haberlerdi bir de kötü haber var.

Tahminime göre, ekran kartım yetersiz geldiği için görüntüde zaman zaman takılmalar oluyor. Takılma mouse donması şeklinde oluyor. Henüz uzun uzun video filan izlemedim. NVIDIA Quadro 4000 ekran kartım var. Daha öncesinde NVIDIA Quadro FX580 kullanıyordum. FX580 ile Fusion 360 sorun çıkartınca bunu 8 ay önce ikinci el olarak almıştım. Eski ama iş görüyor.

Sistem özelliklerini aşağıda paylaştım, disk olarak da M2 kullanıyorum.

Ne dersiniz ara ara mouse da filan olan takılmaların sebebi başka bir şey olabilir mi?


2022-01-13_141643.png


2022-01-13_142906.png


2022-01-13_142919.png


2022-01-13_142931.png


2022-01-13_142946.png
 
Aynı düzende çift monitörü sorunsuz kullanıyorum. Hatta Bluetooth hoparlör için USB'den bağlı bir tane Bluetooth adaptörüm vardı onu da söktüm. Yani sistemden çıkarttıklarım oldu, üzerine iki DisplayPort kablosu yerine bir tane ile görüntü aktarıyorum...
 
Artık cep telefonları bile 10 gün kullanılabiliyor. Bence bu kadar sorun etmemek lazım. En kötü, mesai sonunda şarja takarsın. 1 dk şarj ile 3 saat, tam şarj ile 70 gün kullanıldığı söyleniyor. Henüz şarja takmadığım için bilmiyorum.

2 haftanın sonunda MX serisi almak ile çok iyi bir tercih yaptığımı düşünüyorum ve bir eksik göremedim.
 
Senin sorun zaten çözüldü. Biraz konuyu dağıtayım
Beni rahatsız eden bir durum yok ama Google vb. aracılığı ile gelen ziyaretçinin konu başlığı ile ilgili soruyu daha net cevaplaması adına ayrı bir konu olarak devam edersen daha verimli olur. İnsanları sayfalarca farklı konuları okumak zorunda bırakmadan neticeye erişmek mümkün olur.
 
Ara mesajlar taşındı.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,844
Mesajlar
99,695
Üyeler
2,481
Son üye
rfdog12

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top