uc3845 hakkında

845 in Isense bacağına bağlı bir şey var mı peki?
mosfetin source a gidiyor
 

Ekler

  • WhatsApp Video 2024-02-13 at 02.34.05.mp4
    18.8 MB
Isense mi kısa devre vfb mi kısa devre?
1707781040341.png
orjinal bağlı board üzerinde entegrenin altında yolu var
 
ben yatıyorum yarın akşam 220 vereceksek veririz o zamana kadar birdaha gözden geçirelim
 
Şimdi tahminen orada şöyle bir devre olmalı

30430 eklentisine bak

Burada R1 i biz lehimledik 120 Ohm olmalı, diyotu da biz koyduk. Gate source arasında da 10K dan büyük bir değer okumalıyız. Source ground arasını da ölçebilirsiniz kısa devre ya da var ise küçük değerli bir direnç görmelisiniz. Drain bacağı ise trafonun bir bacağına gitmeli. Bu değerleri doğrulayabilir misiniz?
Sedat abi, clc burada sema cizerek gorsellestirmeye calismis, sende bunu yapabilsen varya cok hos olurdu. Yine de ayakta alkisliyorum ikinizide :tesekkur1:
 
mosfet in gatei 3845 in out u olmadan başka yerden tetik alıyor olabilirmi acaba o yüzden bunlar yokdu timur abi galiba yakaladı bir yerden takma dedi dinlemedik ayıp mı ettik enteresan bi forum serisi oluyor.
1707814940651.png


@taydin şimdi diyecek "o kartı çöpe at hangi öğrenciye ne verilecekse ben sıfır alim verim nedir bu ya forumu doldurdurdunuz."

timur abi forumda bi yer açsak smps falan diye orda toplansa güç işleri iyi olmazmı fikir sadece
 
Konu ile ilgili hiçbir sıkıntı yok @sedat. Herkes fikrini söylüyor, ne yapacağına da sen karar veriyorsun. Olması gereken de bu :)

@taydin şimdi diyecek "o kartı çöpe at hangi öğrenciye ne verilecekse ben sıfır alim verim nedir bu ya forumu doldurdurdunuz."

Ben kesinlikle böyle birşey söylemem. Bir cihazı YAPMAK için teknik tavsiye istenen konu açılırsa, bilgim de varsa SADECE teknik tavsiye veririrm. aliexpress linki vermem.

Tamir konusunda tavsiye istenirse ve bilgim de varsa, SADECE tamir konusunda tavsiye veririm, değmez tamir etmeye, at çöpe deyip aliexpress linki vermem.
 
+ rigol, siglent, micsig , bahsederim, onlardan da aliexpress te zaten bulamazsin. :cheeky4:


Ama cihazlar is e yariyor mu? Hemde nasil. Deger mi? Kesinlikle
 
Şu bir kaç gün zamanım olmayacak pek, yeni aldığınız smps çok iyi olmuş. Yalnız onun topolojisi ne anlamamız lazım, sanki o flyback olmayabilir. Ancak voltaj seviyesinin düşüklüğü diff probe istemeden çalışabilmek derken çok şey öğrenirsiniz

Edit: twk switch tek diyot var ama iki tane trafo/inductor gibi eleman var o kafamı karıştırdı. Belki output ripple iyileştirmek için ekstra filtre koymuştur.
 
@sedat abi senden 2 tane daha kargo alirsam, evdeki tum esyalari paket yapacak kadar malzemem olacak. o nasil paket yapmaktir abi :tamam1
 
Ac voltaj ölçerken Coupling AC seçilmesi gerekmezmiydi?

Eğer geçerli bir sebebin yoksa, osiloskop ile her zaman ölçümü DC coupling ile yap.

Nedir geçerli bir sebep? 30 VDC çıkış veren bir güç kaynağın var, bu voltajın üzerine binmiş olan ne kadar gürültü var onu ölçmen lazım. Bu durumda 30 VDC yi uzaklaştırıp sadece gürültüyü görmek için AC coupling kullanırsın.
 
1708379309074.png
1708379397703.png

1708379415499.png


sanırsam kendileri 50 ohm olması lazım ama bu kendini 20M den başladı 15 küsüre kadar düşürdü yarın buraya 50 ohm takalım bakalım
bu arada bu ups cama yavaş yavaş yaklaşıyo atacam onu :) board da kırmızı kalemle işaretledim
 
Burada bahsedilen cihaz (Online UPS) 3 tane 12v luk aku ile calisiyor mus (Seri olarak bagli, 36V). Cihazi yuksuz test etmek icin 18650 den 10 veya 9 tane seri baglanti yapmak ne kadar kotu olabilir?
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,864
Mesajlar
100,017
Üyeler
2,485
Son üye
viesva

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top