Taydin bey! Unit ile sponsorluk falan mı var yoksa gurur ve kibirden mi kaynaklanıyor bu mesajlarınız.. Zira ben diyorum ki transistör üzerinde ve triac üzerinde %90 sapmalar var ve sağlam komponenti arızalı gösteriyor alet, siz halen diyorsunuz ki diyot ölçümünün düşük veya yüksek olması bizi ne ilgilendirir... Yahu konumuz diyotlar değil, diyot kademesinde bazı komponentlerin ölçümü!!! Aynı şeyi defaatle söylememe rağmen inatla konuyu ya bilerek manipüle ediyor, ya da okumadan veya zerrece anlamaya çalışmadan ciddiyetten uzak lakayt bir tavırla yaklaşım sergiliyorsunuz. Bcp 52-16 transistör diyoruz, dalga geçer bir üslupla ve karşınızdakini aşağılarcasına ''Videolara bakınca, öncelikle bir TRIAC'a transistör dediğini görüyorum. Ve sonra da TRIAC'i, hem de devreye bağlı olduğu vaziyette transistör gibi ölçmeye çalışıyorsun ve iki multimetrede de farklı sonuç alıyorsun. O yüzden ilk iki videoyu saymıyorum
'' ifadeler kullanıyorsunuz ve üzerine hatanızı da kabul edip özür dileme gereksinimi zerrece hissetmiyorsunuz. Ama Türkiye neden bu halde diye sorulsa, eminim ilk başı çekenlerden olursunuz insan faktöründen yakınmada!!!!
yahu burada bilgi almak isteyen ve bilgiye aç birisi var, çok sağolun siz 70'lerin o üstten bakmacı, istihfaf ve istihza içeren, bırakın çevresine, kendisine faydası dokunmayan tavrı ile kendinizden soğutuyorsunuz... Ben de oluşturduğunuz algı ve izlenim baştan sona bu.. Bu kabalık, bu çok bilmişlik taslayarak konunun içeriğini zerrece anlamaya çalışmadan verilen instagramvari, twittervari cevaplar.. Ne bileyim, üzüldüm sizler adına..
edit: halen daha neredeyse bendeki 2000 dolarlık alet kısa devre gösteriyor çöpe mi atayım... Neredeyse demek!!! Yahu sabır mı dilemeliyim ne demeliyim yani, pes.. Yahu elektronik bir komponentten bahsediyoruz ve zerrece ciddiyet olmaz mı insanda ya!!! Neredeyse demek... hmmmm anladım..
Ya benim şuraya üye olmamın tek sebebi merakım, bir şeyler öğrenme uğraşım. 4 ayda bulunduğum sektörde (klime-kombi) besleme devrelerini tamir ediyorum ve hepsini de kendi başıma öğreniyorum. 5 ay öncesine kadar da elektriğin e'sini bilmezdim. Bir yıl öncesine kadar (evet tam olarak 13 ay) bırakın elektroniği, elime şarjlı matkap tornavida almışlığım yoktu, bugün gittiğim yerlerde Osman bey gelecekse gelsin diğer arkadaşları istemiyoruz, diyebiliyorlar. Ve bunların hepsini boza yapa kendi başıma öğreniyorum, öğrenmek için uğraşıyorum, çabalıyorum gece gündüz, türkçe ve yabancı kaynaklar, videolar, bir şeylerin çalışma mantığı, prensibini öğrenip ezbere iş yaparak para kazanmak değil, başarı istiyorum. Türkiye'nin de ileri seviye bir çip üretim tesiti olsun istiyorum ileriki 50 yılda. Gençlere bilgi biriktirip, bilgiyi kölem yapıp, nankör demeden, Türk, Kürt, Arap, Laz vs. sünni alevi yezidi veya deist ateis, hristiyan musevi demeden edindiğim bütün tecrübeleri aktarmak istiyorum her alanda. Ya neden inatla insanları değersiz hissettirme gayreti içerisine giriyor bu Türk milleti, sebep ne yani? Yahu hep öncesi nesilden dem vuran insan evlatları, neden gelecek nesillere bir şeyler bırakma peşinde canhıraş olması lazımken ve ivedi bir şekilde, daha da aşağı çekme derdinde? Neden yahu neden? Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, Nazım'ın dediği üzere, yarınlar nasıl çıkar aydınlığa?Siyaset siyaset siyaset... Bunun yerine gelişim gelişim, değişim değil, dönüşüm desek, birbirimizi desteklesek, daha güzel şeyler için umudumuz kaybetmesek, geçmişin kötü tecrübeleri yerine iyiye doğru olanı, doğruya yönelişimizi yeğlesek daha güzel olmaz mı? Bu daha verimli değil mi? Bir çaylak olarak sormak istiyorum bütün ustalarıma, para para para... Nereye kadar? Ülke insanımızın dönüşümü, ve akabinde bütün insanlığın dönüşümü için gayret sarfetmek varken, para para para, dahası nereye kadar? Aşağılamak, karşındakini dinlememek, iki satır yazıyı okumadan peşin hükümle hareket etmek, anlamaya zerrece özen ve önem göstermemek... Nereye kadar, neye yarar?