Vita Vitasonic II ultrasonik temizleyici

Evet aradaki ark nedeniyle PCB kömürleşmiş ve iletken hale gelmiş. Kömürlü bölgeye en az 3 mm yarık açarsan iletkenlik ortadan kalkar. Ama tabi bu birincil arıza olmayabilir :)
 
İzalasyon için araya bir yarık açtım.

Soketleri de tel fırça ile parlattım. Fark görünsün diye yanyana fotoğrafladım. Şimdi uzak kasa montaj yapıp durumu gözlemleyeceğim.

Acaba bu noktada varyak ile gerilimi arttırmanın devreyi koruma anlamında bir faydası olabilir mi?

20231219_173829.jpg
20231219_174226.jpg
20231219_174300.jpg
 
düşük voltajlarla çalışabiliyorsa 100 V ile başlayabilirsin. Ama seri ampül bağlayıp 230V ile çalıştırmak daha garanti. Bu arkı engellemez, ama birşeyin patlamasını engeller en azından.
 
İşle ilgili telefon trafiğinin arasında bitirmeye çalıştığım için açıkçası varyak kullanmayı da unuttum.

Bereket izalasyon sonrasında sorun ortadan kalktı. Kablolarda da bir miktar karbon var, onları da yeniledikten sonra toparlayacağım.

Muhtemelen bir süre sonra tekrar olacak diye tahmin ediyorum. Çünkü havzadaki sızıntılar bir şekilde karta ulaşıyor. Umuyorum o vakte kadar bit pazarlarından filan bir tane daha denk getirebilirim.

Temizlik yaparken önce UV ile ışınlıyorum, sonra deterjan ile kaba pisliğini uzaklaştırıyorum en son ultrasonik temizlik cihazı ile ince pisliklerin çözülmesini sağlıyorum. Son aşamada gerekirse tekrar ışınlıyorum.

 
Bu ne yav :D pervaneli uçak motoru gibi. Benim makinadan sadece cırcır böceği sesi çıkıyor ...
 
Sızıntıyı kestim ama pas gibi birşey var orada onu kusuyor sürekli.
 
Eğer çalışmazsa da ondaki ultrasonik hoparlör çok kıymetli, yenisini hem bulmak zor hem pahalı.
 
Aletin icinde nem birikmesini engellemek icin su nem toplayici paketlerden atmak gerek icine. Belki de piezo calistikca aletin icindeki nem oranini arttiriyordur.
 
Youtubeda biri bu tip kartla ultrasonik banyo yapmaya çalışıyordu. Ciddi bir sıcaklık problemi oluşuyordu. Çözemiyordu diye hatırlıyorum. Videoyu bulursam eklerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,943
Mesajlar
101,460
Üyeler
2,507
Son üye
30agustos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top