2 milyon TL lik odyofil hoparlör kablosu

Sanıyorum bu durumda "audiophile (limited edition)" insanlardan bahsediyoruz. :katil1:
 
Ellili yaslara kadar saglik sorunu yasamamis insanlar 16 KHz'e kadar sorunsuz isitebiliyorlar. Muzik aletlerinin cikardigi tum sesler zaten bu limitin oldukca altinda. Cogu enstruman bunun ucte birine dahi cikamiyor zaten.


Yani 5 Khz frekansta demirle bu milyonluk aletlerde kullandiklari gizli cigolonyum elementinin frekansi farkli karakteristikte ilettigini soylemek dolandiriciliktir. Eger forumda bu aletlerden uretip sattigini iddia eden varsa da dolandiricidir. Istedigi yere de sikayet edebilir. :cool:
 
Hoparlörde kullanılan kablo çok önemli değil diyorsunuz da.
Geçenlerde çocukların kullandığı PC deki kulak üstü kulaklığın bir kanalı çalışmıyordu.(Hyper X Cloud2)
Kulaklığın sesi fena değil.O yüzden bakayım dedim.Kulaklığın metal kısmı ileri geri oynamasından dolayı diğer kanala sinyalı taşıyan kabloyu kesmiş.
Eskisini çıkardım Benzer blendajlı kablo ile en fazla 30 cm lik yeni kabloyu lehimledim.Çocukların ikiside kablo eklediğim o kanalın sesini beğenmediler. Bende dinledim gerçekten benim bile hissetiğim düşük kalitede sesi vardı.Başka bir kablo lehimledim tekrar dinlediler ikiside bu sefer sesi beğendiler. Gerçekten ses düzelmişti.
Matematiğini bilmem ama dandik 30 cm kablo bile "kulaklıkta" sesi fark ettiriyor
O kırmızyla yazdığım kısmı zaten yaşımı kasderek yazdım
Bu testin benim anlattığım konuyla ne alakası var anlamadım.

Kaliteli bir müziği iyi bir kulaklıkla dinlerken bir kanalın hoparlörünün kablosunu kalitesiz bir kabloyla değiştirince ses değişiyor diyorum ,
Okuduğum tüm kaynaklarda :"Kablo kalitesiz ise ses değişebilir" diyor ve insan kulağı bu farkı hissediyor diyorum.
Halen birşey farketmiyor demeye getiriliyor.

Bu arada limited edition olmak iyidir.Bu sadece bana özgü değil.
Yok ben 60 ında da 20 Khz i duyacağım diyorsanız o başka
 
@Omega benim yazdıklarım şahsa değil konuya cevaptır. Audiophile olduğunu düşünmedim ki limited edition diye sana gönderme yapayım...
 
Şahsa değil ama sesi limited edition duyan burada -en yaşlı olarak-ben oluyorum
 
Konyla alakasız bir video ekleyeyim Biraz ortam değişsin yaw
 
100 milyon lira dolandirip kacanlar bunlardan biri miydi? Tam dolandiricilik konusuna geldi. :katil2:
 
Piyasada çok fazla CCA (Copper Clad Aluminium - Aleminyum üzeri Bakır Kaplama) kablo var. Özellikle ucuza satılan hoparlör kabloları böyle. Bu kablolardan uzak durun. Lehim yapğarken bile hızlı olmazsanız üzerindeki bakır korozyana uğrayıp lehim tutmuyor.

Bunun dışında hoparlör kablosu genellikle uzun mesafe kullanılıyor. İyi sistemlerde sürülen hoparlörün de daha çok 4 Ohm civarında empedansının olduğu düşünüldüğünde küçük bir direncin bile amfi gücü üzerindeki yüzdesel etkisi fazla olabiliyor.

Bu sebeple iyi bir ses sistemi istiyorsanız kablolarınızın:
1- Direncinin düşük olması gerekli. Saf bakır (neredeyse) kalın bir kablo özellikle ön ve monitör hoparlörlerde ses kazancını arttırıyor. Ben evde ön hoparlörlerde 4mm kare, monitör (orta) hopralörde 6mm kare, tavan ve arka hoparlörlerde 2.5 mm kare kablo kullanıyorum.

2- Korozyondan korunması lazım. Sadece bağlantı noktalarında değil, kablonun yüzeyi boyunca da korozyondan korunması gerekiyor. Bunun için OFC (Oxygen Free Copper) denilen kablolar var. Fabrikada, dışındaki kılıf oksijensiz ortamda takılıyor. Böylece kablonun ömrü çok uzun oluyor. Özellikle duvar içerisine, tavana çekilen tesisat kablolarında çok faydalı olduğunu düşündüğüm bir özellik.

3- Banana konnektörlerde hem kablo tarafında hem de soket tarafında temas yüzeyi geniş ve mümkünse altın kaplama bir konnektör kullanmak sağlıklı olacaktır.

Tabi bu söylediklerim hoparlör kabloları için geçerli. Koaksiyel ses kabloları ve HDMI kablolarında kablonun kalitesi ve desteklediği standartlar önemli olabiliyor.

Yukarıdaki kalitede malzemeleri edinmek 8 yıl önce ben evimdeki sistemi kurarken malesef çok mümkün değildi. @taydin 'ın da dediği gibi hazır kablolara astronomik fiyatlar istiyorlar ve kendi yapabileceğiniz kablolara göre hiç bir artısı yok. Ancak gerekli malzemelerin hemen hemen hepsini yurtdışından çok uygun maliyetle sipariş verebilmiştim.


Örneğin OFC 4mm kare ve 2.5mm kare kablolar 1.5-2 USD/mt gibi fiyatlarla satılıyor.:



Altın kaplama banana fişler 1.5 USD/adet:


Hoparlör gelecek her yere şu prizlerin den takıp tüm amfiye giden kabloları duvar içinden geçirmiştim. Böylece sadece hoparlörlere giden kısa kablolar ortada görünüyor :


Aşağıda bahsettiğim duvar pirizi ve 4mm kare OFC kablo, banana fiş ve kablo çorabı kullanarak yaptığım hoparlör kablolarından birisi var:

1698782445683.png


1698782464889.png
 
Kabloyu bilmem ama ben Bose markasını 1998de tanıyınca hayran kalmıştım. Ancak istanbul Aksanatta Bose hoparlörü gördüm. Bir dePowerfm tırında Bose hoparlör ile müzik çalıyordu. Her ikisinde de ses kalitesi vasatın bayağı altındaydı.
Eee ne anladım ben Bose markasından. Bu kadar kötü ses zorlasan çıkartamazsın. Ama adamlar yıllarca müzik film vs dinlettiler bu hoparlörlerle.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,943
Mesajlar
101,462
Üyeler
2,507
Son üye
30agustos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top