Opamplari anlamak

Elinize saglik , o videoyu da sabirsizlikla bekliyorum
 
Hocam konudan bağımsız, o mis gibi tüye normal A4 oldu mu, parşömen olacaktı oysa. Cık olmamış :)
 
Cocuklugumda izledigim filmlerde bu kalemlerle hatta dogrudan kustuyu ile yazi yazarlardi ve bu kalemler (divit) cok hosuma giderdi.

Gecen aylarda isyerinde uzun suredir geldigi icin birikmis hediyelerin saklandigi dolaplari bosaltmaya karar verdik, patronum bu kalemden de kurtulalim diyince istedim o sayede bu kaleme sahip oldum.

Yazmasi hic rahat degil. Fakat cekecegim videolarda dikkat cekecegini dusundum.

Simdi baktim da halen satiliyormus.


 
Bir sefer yan izledim.
Şuanda videoyu çeviriyorum. Render bitince normal şekilde izleyebileceğim.
Ara ara yeniden izler hafıza tazelerim. Aradabir de breadboard da test yaparsam sanırım iş kolaylaşır.
Kısmet bakalım :)

Ekran görüntüsü 2024-03-15 004354.png
 
eskiden ortaokulda guzel yazi dersi vardi, hala boyle seyler devam ediyor mu acaba, ama dolma kalem sartti.:)
 
Telefonda ekranda yatay gorunen video youtube'a yuklenirken bazen neden dik yukleniyor nerde hata yapiyorum cevabini bilen varsa videoyu tekrar youtube yuklerim.

Yeter ki bu problemin sebebini anlayayim.

Bu problemle karsilastigim videolarin ortak ozelligi telefonu masaya paralel olarak bir platforma koyup cektigim videolar.

Eger telefonu elimde tutup cekseydim genelde bu 90 derece yukleme olayi olmuyor.
 
@Mikro Step
Abi öncelikle ağzına diline sağlık. Daha iyi anlatılamazdı herhalde. Yani şu videoyu izleyip anlamadım diyen gidip bir nörolojiye görünsün.
Gerçekten kaç tane video izledim ama basmıyordu kafam. Senin video ile çok iyi anladım. Bundan sonra kalıcı olması için de elimden geleni yapacağım. Malum birde belli bir süre kullanmayınca unutma gibi lanet bir huyum var. Ama videoyu sakladım. Başım her sıkıştığında açar izlerim. İkinci videoyuda bekliyor olacağım.

Benim içn opampların çalışma mantığı netleşti. Bundan sonra yine matematik giriyor işin içine. Maalesef sadece anlamak yetiyormuş. Bundan sonra bir devre de kullanırken nereden kaç volt geçecek, + bacakta kaç volt var, - bacakta kaç volt olacak gibi hesaplamalar yine yapmak gerekecek. Sanırım benim şimdiye kadar izlediğim videolarda hep bu hesaplardan bahsetmişler. Halbuki önden senin gibi anlatmış olsalardı sonrasıda benim için olmasa bile çoğu öğrenci için çok daha kolay olurdu.

Video konusuna gelince;
Bazen telefonu yan çeviriyoruz ama yerine yerleştirirken dönebiliyor.
Telefonu yan tuttuğunda tam ekran izleyebiliyorsan, dik tuttuğunda video küçülüyorsa YAN çekmişsindir.
Telefonu yan tuttuğunda küç ekranda, dik tuttuğunda tam ekran izliyorsan DİK çekmişsindir.
Ben senin videoyu indirip sony vegas ile çok kolay bir şekilde çevirdim. İstersen böyle aracı bir program ile çevirebilirsin.
 

@sedat abi bak 2 voltmetre yi nerede kullanacam diyordun, 3 tane kullanabilirsin burda :pillowfight1:
 
Telefonda ekranda yatay gorunen video youtube'a yuklenirken bazen neden dik yukleniyor nerde hata yapiyorum cevabini bilen varsa videoyu tekrar youtube yuklerim.

Yeter ki bu problemin sebebini anlayayim.

Bu problemle karsilastigim videolarin ortak ozelligi telefonu masaya paralel olarak bir platforma koyup cektigim videolar.

Eger telefonu elimde tutup cekseydim genelde bu 90 derece yukleme olayi olmuyor.
Telefonun dik mi yoksa yatay mı olduğunu algılayabilmesi için yere dik olması gerekiyor sanırım. Mesela video seyrederken tam ekran için telefonu dik pozisyonda yana (90 derece) çeviriyoruz, oluyor. Ama telefon masanın üzerinde yatay konumdayken yana çevirirsek olmuyor.

Galiba sizin durumda, önce telefon dik pozisyondayken yana çevirip sonra aşağı döndürmek gerekiyor. Biraz baktım, telefonların kendi kamera uygulamalarında yok ama başka uygulamalarda orientation seçeneği varmış.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,943
Mesajlar
101,451
Üyeler
2,507
Son üye
30agustos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top