QFN lehimleme

Zaten o amfi projesini sonradan öyle yaptık. Sadece anakartı gönderdiler bana, bereket o takılmadı gümrüğe. Ben anakart üzerinde projeyi bitirdim.
 
Ne traji komik olay ya, bir film vardi sinirda bir kapi, o da tahta. Sinirin obur tarafindaki kisileri , yani kendi koyluleri bile almiyorlardi iceri. Bu filmi cevirenler bu olayi gorseler mis orda bunuda islerler mis.:oluat:
 
bendeki flux çeşitleri bunlar 2 tane resin bazlı ve 2 tane de resin içermeyen flux var. en sık kullandığım büyük beyaz krem tüp chip quick. sağ alttaki ise ucuz olanlardan ama basit durumlada iş görüyor.

mesela qfn lehimlerken fluxda aşırı buharlaşma ve kaynama olursa ve chip çok ufaksa sağa sola sıçrıyor.

benim kullandığım flux tam modeli bu :

bendeki 30cc tüpmüş ve 40usd civarı. 1.5 senede yarısı ancak bitti. 10cc olan alınabilir 13usd. tabi bunlar hobi veya tamir için. imalat yapar gibi kullanılacaksa bu ürünler olmaz. o zaman toptan elektronik kimyasalları satan firmalarla görüşmek gerekir.
Abi bunu kullanmadiginiz zamanlarda en uc kisminda flux in sertlesmesi gibi bir sey oluyor mu? Oluyor ise olmamasi icin bir sey yapiyor musunuz?
 
Sogutucu ile gelmedi
2024-05-0214.57.455411591688336744607.jpg
 
soğutucu nedir, ucundaki demiri mi diyorsun ? belki de ben onu başka bir fluxdan aktardım o konuda emin değilim.
bendekinin aynısı bu flux çpk güzel iş görüyor. 30cc fluc gündelik tamir ufak montaj işleri vs. 1.5 senede yarısına gelebildim. çğnkü çok çok az kullansan dahi iş görüyor.

sonradan gördüm sanki şırında ile itme ucu arasında yeşil metal uç var gibi ?
 
Cold pack ler var ya abi. Onlarla gelir diye umuyordum.

2024-05-0215.29.202294440470909888414.jpg
 
krem lehimler cold pack ile geliyor, flux için böyle bir ihtiyaç yok. oda ısısnda bozulmuyor zaten.
 
bu kadar çok flux tüketiyor musun gerçekten ? normalde hobi işleri için 10cc rahat rahat 1 sene yetmeli.
 
Evet anca o kadar kullanirim gibi geliyor, ancak bu sadece QFN icin degildir, baska seyler de de kullanilabilir gibi me geliyor. Deneyecem.

Aslinda ben normal lehim telini brakip type 3 solder paste ile devam ediyordum 1 aydir. Cok alismadim ama zorluyorum, biraz daha iyi hissediyorum. QFN de biraz zorlanirsam type 5 alip denemek istiyorum. Bir de anladigim bu flux ve solder paste bir havya gibi sanki insanin alismasi gerekiyori. O yuzden duzgun bir sey bulursam fazla aliyorum.
 
Son düzenleme:
bu kadar çok flux tüketiyor musun gerçekten ? normalde hobi işleri için 10cc rahat rahat 1 sene yetmeli.
Bir de anladigim siz sadece bu flux i kullanmiyorsunuz abi, bir kac cesidi var sizde. Ondan da uzun sure yetiyor olabilir
 
Vay be tasarim cok hos , o siyah kaucuk parcasi siringanin arkasinda girip icerdeki beyaz parcaya geciyor, sen istedigin kadar basiyorsun sonra geri cekebiliyorsun.

1714667877655.png
 
evet var ama sürekli elimin altında olan kullandığım flux bu. sadece çok az sürüyorum zaten yetiyor. bir kullan bakalım bir ay içinde yıllık tüketimin belli olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,973
Mesajlar
101,859
Üyeler
2,514
Son üye
evrenbasaran

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top