2002 model Honda Civic koltuk süngeri

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
21,557
Benim arabanın arka koltuklarının süngerleri kötü oldu. Yenisi serviste de yok piyasada da bulamıyorum. Acaba sert süngerden kendim kessem veya poliüretan köpük ile birşeyler yapsam nasıl olur?
 
Koltuğu söküp döşemeciye ver abi.
Sünger ler gereksiz pahalı bu arada.
 
Sıradan süngerle düzgün bir şey olacağını sanmam. Döşemeciye danışmak lazım. Bazen onarmak yerine kondisyonu daha iyi çıkmasını bulup değiştirebiliyorlar.
 
Aslında Kartal'da oto hurdacıları var ama tam olarak bu model yılında çıkma bulunur mu bilinmez. Arabanın bagajında 12V 7Ah akü taşımıştım. Farketmeden bir tanesi yan yatıp akmış. Arabadaki arka koltuk, arka kapı döşemeleri, bagajdaki kontraplak hepsi mahvoldu.

Poliüretan köpük ile deneyeceğim ama. Çok sert olur gibime geliyor ama üzerindeki sünger de baya sert. Asit perişan etmiş süngeri ama. İçine emmiş, uzaklaştırmak mümkün olmaz herhalde.
 
Çıkmacılara bireysel olarak gidince olayı yanlış anlayıp müşteriye döşemeye kalkıyorlar:katil2: En azından benim karşılaştıklarım öyle idi. Benzer sorunu ben de yaşadım. Benim bireysel olarak almak istediğim parçayı tamirci aynı adamdan yarı fiyatına aldı. Üzerine koyulan işçilikle Bile o fiyatı bulmadı.
 
Poliüretan kopuk taş gibi olur yanlış yöntem.

Bende döşemesi önerisinde oyumu kullanıyorum.
 
Süngerlerde DNS diye bir birim var. Bu birim arttıkça sünger sertleşiyor ve fiyatta ona göre artıyor.
 
Haftasonu basınçlı su ile yıkayayım o zaman süngerini. Bir de varilin içine su doldurup 1 hafta da suda bekleteyim :D Asit gidecekmi bakalım.
 
Döşeme işlerini muhteşem yapan yerler var. Ben doğrudan tanımıyorum ama galerici çok arkadaşım, sürekli bu işlerle uğraştıklarından tanıdıkları usta, servis vb var.
 
Geçen yıl çıkmacıdan koltuk sorduk çıkmacı bize arabanın 4de1 fiyatını söyleyip üstüne azarlayınca döşemeci yolunu tuttuk.

Döşemeci 5 koltuğun süngerini değişti şöför koltuğunun ısıtması bozuktu üstüne onuda tamir etti beklerken bi dünya da çay içtik çok cüzi bir fiyata yaptırıp çıktık.

Saf su dokunduğu herşeyi mahvediyor.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,659
Mesajlar
97,355
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top