Benim arabanın arka koltuklarının süngerleri kötü oldu. Yenisi serviste de yok piyasada da bulamıyorum. Acaba sert süngerden kendim kessem veya poliüretan köpük ile birşeyler yapsam nasıl olur?
Sıradan süngerle düzgün bir şey olacağını sanmam. Döşemeciye danışmak lazım. Bazen onarmak yerine kondisyonu daha iyi çıkmasını bulup değiştirebiliyorlar.
Aslında Kartal'da oto hurdacıları var ama tam olarak bu model yılında çıkma bulunur mu bilinmez. Arabanın bagajında 12V 7Ah akü taşımıştım. Farketmeden bir tanesi yan yatıp akmış. Arabadaki arka koltuk, arka kapı döşemeleri, bagajdaki kontraplak hepsi mahvoldu.
Poliüretan köpük ile deneyeceğim ama. Çok sert olur gibime geliyor ama üzerindeki sünger de baya sert. Asit perişan etmiş süngeri ama. İçine emmiş, uzaklaştırmak mümkün olmaz herhalde.
Çıkmacılara bireysel olarak gidince olayı yanlış anlayıp müşteriye döşemeye kalkıyorlar En azından benim karşılaştıklarım öyle idi. Benzer sorunu ben de yaşadım. Benim bireysel olarak almak istediğim parçayı tamirci aynı adamdan yarı fiyatına aldı. Üzerine koyulan işçilikle Bile o fiyatı bulmadı.
Döşeme işlerini muhteşem yapan yerler var. Ben doğrudan tanımıyorum ama galerici çok arkadaşım, sürekli bu işlerle uğraştıklarından tanıdıkları usta, servis vb var.
Geçen yıl çıkmacıdan koltuk sorduk çıkmacı bize arabanın 4de1 fiyatını söyleyip üstüne azarlayınca döşemeci yolunu tuttuk.
Döşemeci 5 koltuğun süngerini değişti şöför koltuğunun ısıtması bozuktu üstüne onuda tamir etti beklerken bi dünya da çay içtik çok cüzi bir fiyata yaptırıp çıktık.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.