AC adaptör

kurtulbey

Yeni Üye
merhabalar, evde kullanılmayan 5v 1a özelliğinde 4 5 adet telefon şarj aletinin devrelerini çıkarıp paralel bağlayarak çoklu usb şarj istasyonu yapmak istiyorum. Varistör, kondansatör ve cam sigorta ile akım korumalı bir şey yapacağım. Bunun haricinde devreler arasına eklemem gereken bir şey var mı?
( Led trafo ve usb şarj modülleriyle daha önce yaptım ancak daha maliyetli oluyor)

Paralel bağlamak derken şarj aletlerinin hepsi kendi başına bir modül zaten. 220v girişlerini ortak bağlarsın hepsi çalışır. Yan yana yapıştırıp bir kutuya toplarsın olur sana çoklu şarj aleti. Buradaki paralel bağlamaktaki amacı anlamadım ben.

Bende geçen sene 4 çıkışlı 25w hızlı şarj devresi almıştım. Denedim gayet iyi çalışıyor 4 telefonu hızlı şarj edebiliyor, bir de dış kaplama yapabilseydim. Plexi düşündüm vazgeçtim, silikon kaplama için çizim ve ölçü istediler ama parası çok geldi.

Ekler

• Screenshot_20250205_234552_AliExpress.jpg
    Screenshot_20250205_234552_AliExpress.jpg
    214.4 KB · Görüntüleme: 5

Forum istatistikleri

Konular
7,301
Üyeler
2,951
Son üye
burhanettin buğa

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back