Argox OS-214 Plus Yazıcı Arızası

frekans50

⁵⁰
Yıllardır elimizde olan, bazen kullandığımız Argox OS-214 Plus yazıcı, ışıklı herhangi bir arıza belirtisi göstermiyor. Termal etiket kullanılıyor. Ribbon yok.

Her zaman yaptığımız gibi etiket bastırmak istediğimizde boş etiket çıkarıyor.
Bazen bastığı oluyor fakat etiketi ortalayamıyor. sonrasında boş kağıt çıkarmaya devam ediyor.

Düğmeyi uzun basarak fabrika değerine dönüş yaptık. Düzelmedi.

Tahminen etiketin başlangıç noktasını algılayamıyor. İçeriden optik gözü temizledim. Sıkışan etiket parçası olmadığını teyit ettim. Fakat düzelme olmadı. Acaba nereye bakmalıyım? Bu sorunu çözen arkadaşlardan bilgi alabilir miyim?

Argox OS-214 Plus
1728466633876.png

Son düzenleme:
Baş belası bir cihaz. Benim eski iş yerimde de vardı. İkide bir etiket basmıyor diye çağırıp duruyorlardı.
Genellikle USB kablosunu söküp takınca düzeliyor. O olmazsa PC yi kapatıp açınca düzeliyor. O da olmazsa ıslak mendille etiketi yazdırdığı kısmı temizleyip kağıt havlu ile kuruluyordum. Bazen o kısımada etiket yapışıyordu. Üzerindeki "feed" düğmesine uzun bir süre basınca test çıktısı veriyor. Bazen o çıktıyı aldıktan sonra da düzelebiliyor.

Etiket sensörü sağlammış Ana kartı değiştirdik. Değişim sonrası makine tamircide normal görünüyordu detayına bakmadım.
Ofise geldim kendi bilgisayarımda yine sorun çıktı. Halbuki ana kart değişti.

Sürücüyü tekrar kurdum düzeldi. Sanırım Bilgisayarın yazıcı hafızasına gönderme kabiliyeti bozulmuş. Eski kart da sağlam olabilir.

Ayarların değişmemiş olması, her zaman kullandığımız gibi olması, yedekten sorunsuz Windows yüklemek fayda sağlamadı. Belki eski sürücüde zaman ayarlı bir şeyler var. 10 sene dolduğu için sıkıntı çıkarmış olabilir. Tam 2014 de alınmış. Muhtemelen o tarihten beri aynı windows kullanılıyor. Sıkça temiz Windows yedekten geri yükleniyordu

Son düzenleme:
Aynısından bizim şirkette de var. Buna bağlı olan bilgisayar arada donuyor. Bunun yüzünden olabilir mi acaba? Daha önce başınıza geldi mi?

Aynı model yazıcıyla ben de sorun yaşadım birden bozuldu driverları sildim bir daha yükledim biraz uğraştan sonra baskı almaya basladı ama gene sıkıntılıydı tonla ayar kurcaladım da idare eder hale geldi

Forum istatistikleri

Konular
7,234
Üyeler
2,922
Son üye
Spacetr

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back