Cihazın TAPE1 girişine 500mVrms, 1 KHz test sinyali uyguladım. Stereo A çıkışlarında da ölçüm yaptım. Malesef cihaz hiçbir çıkış vermiyordu.
Devre şemasında önce besleme voltajlarını test ettim. +40V, -40V, ve 20V çıkışlar düzgün idi. Sinyali 5 pinli DIN konnektörden takip ettim ve ön yükselteç katından sonra kaybolduğunu gördüm. Bu devrenin beslemesini kontrol ettim. 24.6V olması gereken voltaj hiç yoktu. Bu beslemeyi geriye doğru takip edince, tek transistörlü bir regülatör ile +40V ana beslemeden elde edildiği görülüyor.
Oradaki 2SC1449 transistörü arızalı idi. Ve tahmin edeceğiniz gibi, bu transistör de, daha önceden birisinin söküp sonra da şaseye vidaladığı transistör
Yalnız orada BD135 ile değiştirilmiş, bunun 2SC1449 ile pek benzerliği de yok. Bu transistörün aynısının artık bulunması mümkün değil, o yüzden ona yeterince yakın olan BD377 ile değiştirdim.
Soğutucu olarak da elimde bulunan minyatür soğutuculardan kullandım. Ama aksilik çıkacak ya, bu soğutucu da biraz büyük geldi ve yakındaki elektrolitik kapasitörlerin gövdesine değiyordu. Kapasitörleri de söktüm ve etrafına birkaç tur izolasyon bandı sardım.
Transistörü değiştirdikten sonra, oradaki besleme voltajı 24.7V olarak değil de, 20V olarak ölçtüm. Bu şekilde deneme yapınca, girişe uyguladığım 1 KHz'i çıkışta gördüm.