Çok güzel bir NAS kartı

taydin

Timur Aydın
Staff member
Şu aşağıdaki videoda çok güzel bir NAS kartından bahsediyor. 4 TB lık 4 tane m.2 SSD bağlarsan, 12 TB kapasite elde ediyorsun.

Kartı satan firma aşağıda fiyat da 95 dolar. Yeni gümrük kanunundan dolayı almak hayal oldu artık, ama bunu Türkiye'de satan bildiğiniz bir tedarikçi var mı?

Sitede distribütörlere baktım. Adamların İran'da (!) distribütörü var, Türkiye'de yok ...

1723639633247.png

Fiyatı çok iyiymiş bunu getirmenin bir yolunu bulabiliriz. Bende almak istiyorum.

Güncel m.2 ler yerine daha eski Gen 3 alırsan, ortalama 8 bin - 10 bin TL ye alınabiliyor. Önce bir tane alıp, ihtiyaç arttıkça ilave edilebilir. Veya RAID 5 yapmak için önce iki tane alıp, sonra kapasite ihtiyacı arttıkça ilave edilebilir.

Hali hazırda bende 2TB m.2 sanıyorum 2-3 tane var.

Uzun zamandır uzak bir lokasyona yedekleme sunucusu kurmak istiyorum. Fakat PC olunca fan ve elektrik tüketimi filan sorun olabilir.

Bunu o amaçla kullanabilirim. Hatta bunu çalıştırabilecek bir power bank da yapsam 2-3 saat sorunsuz çalışacak UPS de sorun olmaz.

Bu sıra gelen giden oluyor. 3 gün önce İrlanda dan benim kayınbirader geldi. Avrupa üzerinden malı Arap Faikten alır, Karabükte ikinci yüklemeyi yaparız. :yerlereyat1:

Sadece yedekleme için kullanılacaksa normalde kapalı olur ağ üzerinden pc başlatılır. Bunun özel bir adı vardı biostan ayarlanıyor
Wake on lan ama araya bir esp 32 gerekir iç networkden komut yollamak için (direk dış networkden komut yollamak daha sıkıntılı ve muhtemelen maliyetli bir yöntem)

Galiba/umarım uzak yedekleme sorununu çözülüyor.

3-4 gün için memleketteyim.

Birkaç ay önce imza toplandığını biliyorum ama tamamen tesadüf, bugün cuma namazında fiber için ön başvuru aldılar. Ben imza verememiştim ama daha da iyisi bugün ön başvuru yapma fırsatım oldu.

Bizim köy biraz kalabalık yaklaşık 300 hane var ve ADSL için altyapısı da çok kötü. Bugün görüştüğüm bölge müdürüne göre, her arıza durumunda arızayı gidermek için TürkTelekom da çok masraf yapıyormuş.

Şu an sanıyorum fiber için 80-100 ön başvuru yapıldı, diğerleri de denk gelememiş olabilir, yani talep var.

Eğer buraya altyapı gelirse, güneş pili ve sistem odası kuracağım.

Burada 4-5 dönüme henüz tamamladığımız iki katlı ve çatı arası olan bir evimiz var. Artık bir konteyner koyup mu yaparım yoksa evin bir bölümünü mü kullanırım bilmiyroum ama kendime çalışma odası kurup, mekanik-marangoz atölye ve elektronik labratuarı da kurma fırsatım olabilir.

Bu sayede uzun periyotlar boyunca burada hem çalışmam hem de uzak yedekleme alanı kurmam mümkün.

Hatta belki böyle bir durumda yedekleme masraflarına yardımcı olması için birkaç server kurup, ek hizmetler verebilrim.

Neyse, fiber olayı beni çok heyecanlandırdı.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,938
Son üye
oguzbaste

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back