Elektronikzede
Üye
Youtube vb. mecralarda bu konularda bir takım anlatımlar var.
Hepsinde diyot kademesin de gnd ayagı ile diger ayaklardan diyot degerleri var mı yok mu buna göre entegre saglamlık testi yapılıyor.
Bu yolun dogru olmadıgını söyleyenler olmuştu.
En dogru tespit yöntemi olarak data sheet okumayı yine en basit yoluyla anlatabilecek olan varsa,paylaşırsa sevinirim.
Mesela kart üzerinden cıkarılmıs entegreyi nereden ne şekilde, hangi bacaklardan hangi multimetre kademesinde neleri ölçmeliyiz?
Elimde ki entegreler TEA2025B.
Biri çalışmayan cihaz üzerindeydi çıkarttım.Cihazın çalışmamasının sebebi olabilecegi düşüncesiyle enson bu entegrede karar kıldım.
Diğeri ise bir devre kartındaydı çıkarttım.
Saglam ise değiştirmeyi istiyorum bu okuma yöntemi ile tamamen saglam olduguna emin olduktan sonra elbette.
Entegrenin devreden sökülmeden önceki arka kısım fotografınıda ekliyorum.
Fotografta görülen sagdaki entegre,devreden cıkan entegre (sol 2 ayagı lehimli olan)
Bugün yeni entegre satın aldım.
Diyot modunda ölçüm yöntemini 3 adet entegrede denedim.
Cihazın kartından cıkardıgım entegre de 8. bacakta deger vermedi.
Diger karttan cıkarttıgım ve yeni aldıgım entegrede ise 1. bacakta düşük degerler aldım ve diger tüm bacaklarda normal denilen diyot degerlerini ölçtüm.
Kıyas yapmak acısından genel tavsiye edilen bu diyot kademesindeki ölçüm yolunu denedim ve netice bu oldu.
Şu halde cihazdan cıkan entegre bozuk,diger iki entegre saglam .
Fakat asıl sorum,data sheet okumanın basit anlatımı.
Yani işi en dogru yöntem ile ögrenmek ve yapmak istiyorum.
Site içerisinde data sheet ile alakalı soruma yardımcı olabilecek bir konu bulamadım.
Google'da bu konuda uygun içerik sunmadı ne yazık ki.
Data sheet okuma ile alakalı bir konu acıp amatörlere hitap eden basitlikte bir anlatım hazırlansa harika olurdu.
Hepsinde diyot kademesin de gnd ayagı ile diger ayaklardan diyot degerleri var mı yok mu buna göre entegre saglamlık testi yapılıyor.
Bu yolun dogru olmadıgını söyleyenler olmuştu.
En dogru tespit yöntemi olarak data sheet okumayı yine en basit yoluyla anlatabilecek olan varsa,paylaşırsa sevinirim.
Mesela kart üzerinden cıkarılmıs entegreyi nereden ne şekilde, hangi bacaklardan hangi multimetre kademesinde neleri ölçmeliyiz?
Elimde ki entegreler TEA2025B.
Biri çalışmayan cihaz üzerindeydi çıkarttım.Cihazın çalışmamasının sebebi olabilecegi düşüncesiyle enson bu entegrede karar kıldım.
Diğeri ise bir devre kartındaydı çıkarttım.
Saglam ise değiştirmeyi istiyorum bu okuma yöntemi ile tamamen saglam olduguna emin olduktan sonra elbette.
Entegrenin devreden sökülmeden önceki arka kısım fotografınıda ekliyorum.
Fotografta görülen sagdaki entegre,devreden cıkan entegre (sol 2 ayagı lehimli olan)
Bugün yeni entegre satın aldım.
Diyot modunda ölçüm yöntemini 3 adet entegrede denedim.
Cihazın kartından cıkardıgım entegre de 8. bacakta deger vermedi.
Diger karttan cıkarttıgım ve yeni aldıgım entegrede ise 1. bacakta düşük degerler aldım ve diger tüm bacaklarda normal denilen diyot degerlerini ölçtüm.
Kıyas yapmak acısından genel tavsiye edilen bu diyot kademesindeki ölçüm yolunu denedim ve netice bu oldu.
Şu halde cihazdan cıkan entegre bozuk,diger iki entegre saglam .
Fakat asıl sorum,data sheet okumanın basit anlatımı.
Yani işi en dogru yöntem ile ögrenmek ve yapmak istiyorum.
Site içerisinde data sheet ile alakalı soruma yardımcı olabilecek bir konu bulamadım.
Google'da bu konuda uygun içerik sunmadı ne yazık ki.
Data sheet okuma ile alakalı bir konu acıp amatörlere hitap eden basitlikte bir anlatım hazırlansa harika olurdu.