Sercan
--
Daha önce onlarca bilgisayar vs. olmasına rağmen hiçbir switch ihtiyacı hissetmiyordum. Ancak mütevazi elektronik laboratuvarımın ekipmanları geliştikçe hemen hepsi Ethernet bağlantısına ihtiyaç duyar hale geldi. Cihazların birbiri ile haberleşebilmesini önemsiyorum çünkü bana başka bir imkan tanıyor. Bu sayede hepsini anlık takip edip, bunları idare edecek bir program ile simulasyon ve otomasyonlar yapmak mümkün oluyor.
İlk başlarda aşağıdaki C-Net marka 8 port bir switch işimi görüyordu.
mekatronik.org
En son aldığım Rigol DP832A güç kaynağını bağladığımda, bu 8 port switch anlam veremediğim bir şekilde çalışmadı.
mekatronik.org
Çok anlamıyorum ama sanırım auto-MDIX özelliği sayesinde 48 port HP 2530-48 sorunsuz çalıştı. Fakat bunun da rafta kapladığı alan çok fazlaydı ve rafa sığmadı. Üstelki cihazların üzerinde durduğu için ısı sorunu çıkartmasını istemedim.
Bauhaus'a uğrama fırsatım oldu ve 1U ölçüsünde olduğunu bildiğim switch için masanın altına sabitleyebileceğim 60x60 L profiller aldım. Ne olur ne olmaz diye 80x80 de aldım, ama onlara gerek olmadı.
Bu arada belirtmeliyim ki 1U, 44.45 mm yüksekliğe denk gelen standart bir ölçü birimidir. 60 mm'lik L profilleri üst tarafta bir boşluk oluşturmak ve buradan hem hava hem de Ethernet kablolarını geçirmek için kullanmayı düşündüm.
Sonuç olarak montajını tamamladım ve aşağıdaki gibi çok güzel bir sonuç elde ettim.
İlk başlarda aşağıdaki C-Net marka 8 port bir switch işimi görüyordu.
Hurdalıktan atölyeye, günün ganimetleri!
piyasanın en ucuz atmega serilerinden birini görüyoruz. kristal yok dahili osilatör kullanılmış. besleme 7805 optolar 817. sadece baskı devreye bakarak yerli tasarım olduğunu anlayabiliyoruz :))

En son aldığım Rigol DP832A güç kaynağını bağladığımda, bu 8 port switch anlam veremediğim bir şekilde çalışmadı.
İkinci el alınan Rigol DP832A Güç kaynağının test, temizlik ve kalibrasyonu
Bugün uzun zamandır kovaladığım Rigol'ün DP832A modelini ikinci el olarak edindim. Satın aldığım yer, direnç.net üzerinden 3 sene önce almış. Cihaz kozmatik olarak çok kötü görünüyor. Bu kötü görüntü kirden kaynaklı ve ciddiye alıncak fiziksel bir darbe ya da deforme göremiyorum. Henüz cihazı...

Çok anlamıyorum ama sanırım auto-MDIX özelliği sayesinde 48 port HP 2530-48 sorunsuz çalıştı. Fakat bunun da rafta kapladığı alan çok fazlaydı ve rafa sığmadı. Üstelki cihazların üzerinde durduğu için ısı sorunu çıkartmasını istemedim.
Bauhaus'a uğrama fırsatım oldu ve 1U ölçüsünde olduğunu bildiğim switch için masanın altına sabitleyebileceğim 60x60 L profiller aldım. Ne olur ne olmaz diye 80x80 de aldım, ama onlara gerek olmadı.
Bu arada belirtmeliyim ki 1U, 44.45 mm yüksekliğe denk gelen standart bir ölçü birimidir. 60 mm'lik L profilleri üst tarafta bir boşluk oluşturmak ve buradan hem hava hem de Ethernet kablolarını geçirmek için kullanmayı düşündüm.
Sonuç olarak montajını tamamladım ve aşağıdaki gibi çok güzel bir sonuç elde ettim.