Ekmekle alay edilmez!

frekans50

⁹⁸⁷⁶⁵⁴³²¹⁰
Ekmek teknesi, Ekmeğe saygı, Ekmek aslanın içinde.. Ekmeğin önemi... yüzlerce atasözü.
Evet bütün bunları ömür boyu dinlemişizdir.
Yere düşen ekmeği alır kenara koyarız. Saygıda kusur etmeyiz. Ekmek nimettir. Sözümüz yok.

Fakat yanlış anlaşılan durum "ne kadar yerseniz o kadar iyi" böyle bir şey yok.
Mis gibi kokuyor diye zararsız hatta faydalı olduğu zannediliyor.

Ekmek zararlı. morfin etkisi yapıyormuş. Vatandaş ekmek yemeyince doymuyor. Aç kaldığını düşünüyor.
Ekmeği zamanla azaltmalı, yaş ilerledikçe ekmeği ilaç gibi ölçülü tüketmeliyiz!

Ekmeğe laf söyleyene kızılıyor! Sanki bir yakınına hakaret edilmiş gibi.

Okullarda hala öğretilmemesi de garip. Tıbbın, ilaç sektörünün ticaret odaklı çalışmasını düşündükçe bu da normal görünüyor. Sıradan bir kötülük. Endüstri dostumuz değildir!

Toplum nasıl bu kadar kötüleşti. Ekmek yemek sigara içmek gibi ! Gramla yerseniz zararsız. 40 yaş üstüyseniz günde 1 ekmek yenmez! Şeker hastalığına bile dönüşebilir. Sporcuysanız işçiyseniz belki idare eder. Masabaşı çalışanlar için çok yanlış. Pastane poğaçası gibi. Leziz ve zararlı!

Canan Karatay: Morfinman gibi ekmek bağımlısıyız​

Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, ekmekten uzak durulması gerektiğini belirterek, “Morfinman gibi ekmek bağımlısısınız” dedi.

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, ekmek tüketiminin terk edilmesi halinde pek çok hastalık riskinin azalacağını öne sürdü.

Son düzenleme:
Fiyat/performans ürünü olarak üstüne tanımam.

Fakirin tek protein kaynağı ekmek.
Peynir et ile protein açığını kapatmaya kalkarsak asgari ücret yetmez. Peynirlerinde protein yüzdeleri düşük oluyor gerçi.

100g beyaz ekmek: 8g protein
100g kırmızı et: 23g protein
Ayrıca etin amino asiti kat kat daha değerli olduğu için, vucut bu tür proteini daha verimli değerlendirebiliyor.
Ama tabii: hiç birşeyden daha iyi.

Benim günlük ekmek tüketimim 300-400 gram ortalama :) .
Hala protein eksikliğim var. Bol karbonhidrat aldığım içinde kilom yüksek.

Geçenlerde 2 hafta kadar tamamen ekmeksiz beslendim. Kızarmışını-kızarmamışını bayıla bayıla yerken dokunmaya başlamıştı. Uzak durmak zor oldu ama faydasını gördüm, kilo problemim olmasa da rahatsızlık hissediyordum fazlaca ekmek yedikten sonra. Ekmeği kesmek hem rahatsızlığı bitirmiş hem de enerjimi yerine getirmişti. Şimdi az tüketmeye çalışıyorum, kuru fasulye gibi yemekleri ekmeksiz yemem mümkün değil malesef :) .

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,592
Üyeler
3,071
Son üye
tekin124

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back