Yok abi bildiğin 6mm ısı yalıtım da kullanılan köpük malzeme Balsa daha sarıya yakın bir renk.Eline sağlık Gökhan. Balsa ağacına benziyor, öyle mi?
Bizimde yerli kuşumuz var abi
Yalnız Türkiyede Modelcilere şu ilk videoyu anlatsan öyle bir şey olmaz derler. ama öyle veya böyle ucmuş
Yok abi bildiğin 6mm ısı yalıtım da kullanılan köpük malzeme Balsa daha sarıya yakın bir renk.
Balsa dan uçağım var. Eve geçince resmini atarım
Böyle işler ile uğraşanlar şuan kan ağlıyor abi. Birkaç sene öncesine kadar artış gösteriyordu.Çok güzel bir çalışma olmuş. Gövde herhalde 3d yazıcı ile yapılmış gibi duruyor. Keşke böyle birşeylerle uğraşanlar artsa.
Bu arada stadyumun etrafındaki manzara da ömürlük. Neresi burası?
Bu arada balsa çok hafif ve narin bir malzemedir. Tek başına uçak yapmak mantıklı olmaz. Hemen parçalanır. Ama iskeleti sağlam çıtadan yapılıp balsa ile kaporta misali kaplama yapılırsa çok ideal oluyor.Aslında gayet sert ve aynı zamanda da hafif bir malzeme o köpük. Tam da bir model uçak için gereken özellikler.
Böyle işler ile uğraşanlar şuan kan ağlıyor abi. Birkaç sene öncesine kadar artış gösteriyordu.
Lipo piller, motorlar, esc ler(hız kontrol devreleri), kumandalar el yakıyor.
Sonu yokki abi bunun. Elektronik gibi ucu açık. Ben önce köpükten yaptım. Sonra hazır balsa aldım. Sonra elektrikli benzinli derken bir ara drona geçtim. Sonra yine uçağa dönüp FPV denilen uzak mesafe olayına girdim. O arada maddiyat kısıtladı beni işte. Çünkü uzak mesafe dedin mi kumandaya ekstra uhf alıcı verici ekliyorsun. Tahmini 300-400 metreden sonra uçağı göremeyeceğin için kamera takıyorsun. Sonra o kameraya bağlı gözlük yada ekran ayarlıyorsun. Bu sayede 10km de gitsen uçağın içinde gibi her yeri görüyorsun.Çocukluğum Almanya'da geçti benim. 15 yaşına kadar oradaydım. Semtteki RC model mağazasının önünden geçerken o camekanın önünde geçirdiğim zamanın haddi hesabı yok. Alacak para yok, öyle hayalimde uçuruyordum o uçakları helikopterleri Şimdi alacak para var, ama zaman yok ... RC model işi hem çok yapmak istediğim, ama bir türlü yapamadığım bir ukte olarak kaldı ...
Lipo pillerin bildiğim kadarıyla yerli üretimi yok, orada mecbur bayılacağız parayı. Servo motorlar da öyle. Ama ESC ve RC alıcı/vericilerinin pahalı olmasını aslında bir fırsata dönüştürmek lazım. Bunlar yapılamayacak devreler değil. İnşallah fırsatımız olur da böyle bir tasarım yaparız burada.
Çok güzel bir çalışma olmuş. Gövde herhalde 3d yazıcı ile yapılmış gibi duruyor. Keşke böyle birşeylerle uğraşanlar artsa.
Bu arada stadyumun etrafındaki manzara da ömürlük. Neresi burası?
Hiç bir fikrim yok abi ama Ağrı olabilir. Facebookta grupta paylaşmışlar. bende dedim kesin ucmuyordur videoyu izleyince hakkını yemişiz arkadaşların biraz daha uğraşsalar fıstık gibi uçar o
@Gokrtl aslında burada bize ucak yapımını anlatsan hiç fena olmaz. projeleri nerdne indiriyorsun ne kullanıyorsun nasıl yapıyorsun filan.
Hocam aslında güzel olurdu ama şuan aktif olarak ilgilenmediğim için angarya gelir o iş. Birde uçağı yapsam saklayacak yer yok. Evde zaten 2 tane var. Hatun kapıya koyacak yakında beniHiç bir fikrim yok abi ama Ağrı olabilir. Facebookta grupta paylaşmışlar. bende dedim kesin ucmuyordur videoyu izleyince hakkını yemişiz arkadaşların biraz daha uğraşsalar fıstık gibi uçar o
@Gokrtl aslında burada bize ucak yapımını anlatsan hiç fena olmaz. projeleri nerdne indiriyorsun ne kullanıyorsun nasıl yapıyorsun filan.
Benim bu yaptığım uçaklara uçmaz diyen çok oldu ama açıp videolarını izletince özür dilediler hep.
Birkeresin de model uçak ve ekipmanları satan bir mağazaya girdim. 2 tane Servo lazım dedim. Düşürdünmü uçağı? Markası ne? Modeli ne? Filan soruyor. Yok dedim sıfırdan yapıyorum. Direk uçmaz o dedi. Uçak yapmak öyle kolay mı dedi.
Bende kolay dedim açtım daha önce yaptığım uçağın videosunu. Sonra bir sessizlik oldu dükkanda. Ben o iki servoyu alıp çıkana kadar adam daha tek kelime etmedi.