Eve Statik İp Almak Mantıklı mı?

Ben şimdi ISS mı aradım.
Bendeki mecburen sabit ip ama, upload hızımı ücretsiz yükseltmediler.
Bilginiz olsun. Kablonet Uydunet mecburen sabit ip. Tahminim.

Ben şimdi ISS mı aradım.
Bendeki mecburen sabit ip ama, upload hızımı ücretsiz yükseltmediler.
Bilginiz olsun. Kablonet Uydunet mecburen sabit ip. Tahminim.

Ben ADSL, kablonet, fiber, hepsini kullandım. Statik IP de hepsinde talep ettim, ve hepsinde de statik ip ayrı olarak ücretlendirildi. Kablonet belki son zamanlarda değişiklik yapmıştır bilmiyorum. Ama parayla satılacak bir hizmeti bedava vereceklerini de sanmıyorum açıkçası.

Ben ADSL, kablonet, fiber, hepsini kullandım. Statik IP de hepsinde talep ettim, ve hepsinde de statik ip ayrı olarak ücretlendirildi. Kablonet belki son zamanlarda değişiklik yapmıştır bilmiyorum. Ama parayla satılacak bir hizmeti bedava vereceklerini de sanmıyorum açıkçası.
Zannetmiyorum, yıllar önce de böyleydi. Abone olmadan önce arkadaşlar bana söyledi. Ama hiçbir zaman kontrol etmedim doğrusu. Kablonet'in yapısı gereği sanırım.
.

Ayrıca Avrupa'da hep statik ip olduğunuda Duyarım.
.
.

Şimdi ip mi de gördüğüm bir forum sitesinden baktım.

2015 yılındaki ip farklı
2018 yılındaki ip ile aynı.
Yani kablonet Uydunet de ip değiştiriyormuş.

Son düzenleme:
Ben ABD'de yıllarca bulundum. Orada son kullanıcı internet hizmetinde statik IP almak HİÇ mümkün değil. Statik IP sadece kurumsal müşterilere veriliyor ve kurumsal müşteri olmak da kat kat daha pahalı. O yüzden aslında Türkiye'de statik IP yi paralı da olsa alabiliyor olmak bir nimet :)

Vodafone dan 9₺ karşılığın da aldığım statik IP yi doğru düzgün bağlatabilmek için 2 hafta kadar uğraşmıştım. Tanımlanan IP de sürekli kopmalar oluyordu. Neyse ki düzelttiler ve bir kaç aydır sorunsuz kullanıyordum.
Geçen ay aradılar 32Mbit hızımı aynı ücret karşılığı 50Mbit e çıkarmayı teklif ettiler. Sazan gibi atladım üstüne. Bu hız güncellemesi sırasında statik IP de tekrar kopmalar başladı. Bir aydır uğraşıyorum 4-5 tane arıza kaydı açtırdım, bir türlü düzgün çalışan bir IP atayamadılar.
En son arıza kaydını açtırırken dedim ki benim IP mi geçici olarak dinamik yapın, siz sorunu çözerken ben internete girebileyim. Tamam dediler, yaptılar.
Dün mesaj geldi sorununuz çözüldü diye. Baktım hala dinamik IP deyim, biraz önce bir daha aradım. Benim sorunum çözülmüş statik IP mi aktif eder misiniz dedim, aldığım cevap "Sizin statik IP başvurunuz iptal edilmiş, tekrar başvuru oluşturalım mı? "
Yok, kalsın, yapamıyorsunuz zorlamanın anlamı yok dedim kapattım. Başka yollar deneyeceğim artık.

Vodafone'da statik IP ne kadar ucuzmuş. Süperonline 20 küsür lira alıyor benden :mad:

Kopma problemi ilginç, IP'ye bağlı olarak nasıl böyle birşey olabiliyor hayret. Herhalde omurga switch'lerine tam hakim değil ekip, switch bunlara hakim ...

Vodafone'da statik IP ne kadar ucuzmuş. Süperonline 20 küsür lira alıyor benden :mad:

Kopma problemi ilginç, IP'ye bağlı olarak nasıl böyle birşey olabiliyor hayret. Herhalde omurga switch'lerine tam hakim değil ekip, switch bunlara hakim ...
Arıza taleplerinden birinde beni aradılar "31 ile başlayan IP bloğunda sorun var, müşteri hizmetlerini arayın 46 yada 186 ile başlayan IP bloğundan atama yapsınlar" dediler. Oradan da bir cacık çıkmadı :D
Aslında üstüne düşşem yaptırırım da kızın online dersi var, bu kesintiler de giremiyor. O yüzden çok kurcalamıyorum.
Şikayetvar'a bir kayıt açmaya bakar. Ondan sonra taaa genel merkeze kadar kim varsa arar beni. :katil2:

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back