Farm Bot

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Bunu anlatmak için uzun bir makale yazmak gerekir. Gerçekten güzel bir çalışma. Görünüşe göre evde geliştirip sonra seri üretime geçirmiş.
Makine kazıyor, çapalıyor, pc arayüznden hangi bitkiyi seçtiysen onun tohumunu alıp ekilecek alanda hangi noktayı seçtiysen oraya ekiyor, suluyor, toprağın nemini ölçüyor, hasat zamanını telefona gönderiyor. Ve kim bilir daha neler yapıyor.

Bizde elimizde nano hala nasıl low yaparız, high yaparız diye debelenip duruyoruz :)

www.farm.bot

Abi bu konuda sana sitem etmek istiyorum.

Bu yazdığında sanki bizi küçümsediğini seziyorum.
Bunu yapan adamlarda başlangıçta bir yerde blink uygulaması yaptı.
Onlarda pwm nedir bilmeden sadece led'i seyretti

Finalde bizden böyle şeyler çıkar mı belki.
Fakat başlangıç olarak hepimiz farklı şeyler yapmıyoruz.
Devamında yapacaklarımız bence mühim.

Ve grödüğümüz gibi türkiye'den 1 tane alan yok çünkü bizdeki bu kültür şu şekilde gelişmiş;
Tohumu alıp yarım litrelik şişelerde filizlendirip daha sonra bahçemize ekmek.
Hobi olarak evinin arkasında 3-4 metre yerde yetiştiren toplumumuza böyle bir teknolojiyi ücretsiz sunsan kullanmazlar işin zevki olarak o filizlendirmeyi 2-3 tane domatesini elle koparıp yemeyi tercih ederler

Abi bu konuda sana sitem etmek istiyorum.

Bu yazdığında sanki bizi küçümsediğini seziyorum.
Bunu yapan adamlarda başlangıçta bir yerde blink uygulaması yaptı.
Onlarda pwm nedir bilmeden sadece led'i seyretti

Finalde bizden böyle şeyler çıkar mı belki.
Fakat başlangıç olarak hepimiz farklı şeyler yapmıyoruz.
Devamında yapacaklarımız bence mühim.

Ve grödüğümüz gibi türkiye'den 1 tane alan yok çünkü bizdeki bu kültür şu şekilde gelişmiş;
Tohumu alıp yarım litrelik şişelerde filizlendirip daha sonra bahçemize ekmek.
Hobi olarak evinin arkasında 3-4 metre yerde yetiştiren toplumumuza böyle bir teknolojiyi ücretsiz sunsan kullanmazlar işin zevki olarak o filizlendirmeyi 2-3 tane domatesini elle koparıp yemeyi tercih ederler
Yok kendimden başka kimseyi küçümsemem. Ama adam bunu 6yıl önce yapmış. Bize bakıyorum seralarda hala dht22 ile nem ölçer durumdayız. Yani işin kolay kısmını yapıp bundan para kazanmaya çalışıyoruz. Yani sadece kendi cebimizi düşünüyoruz. Tabi istisnalar vardır, ben çoğunluktan bahsediyorum.

Benim bu gün, bu kadar bilgisizliğe rağmen yapmaya çalıştığım güç kaynağını lm317 ve pot ikilisi ile yapıp satan var. Devreyi de powersupply kutusuna yerleştiriyor. Bunları aşmamız lazım.

Bunun dışında önümüzdeki daha büyük engel bir cihaz yapmaya kalktığımızda aynısının daha ucuza çin yapımı olanıyla karşılaşıyoruz. Bu yüzden de hiç bir zaman yerli malı ürünümüz olmuyor. Bu konunun devamı siyasete dayanacağı için daha fazla yazmayacağım.

• Beğen
Reactions: nt
Yok kendimden başka kimseyi küçümsemem. Ama adam bunu 6yıl önce yapmış. Bize bakıyorum seralarda hala dht22 ile nem ölçer durumdayız. Yani işin kolay kısmını yapıp bundan para kazanmaya çalışıyoruz. Yani sadece kendi cebimizi düşünüyoruz. Tabi istisnalar vardır, ben çoğunluktan bahsediyorum.

Benim bu gün, bu kadar bilgisizliğe rağmen yapmaya çalıştığım güç kaynağını lm317 ve pot ikilisi ile yapıp satan var. Devreyi de powersupply kutusuna yerleştiriyor. Bunları aşmamız lazım.

Bunun dışında önümüzdeki daha büyük engel bir cihaz yapmaya kalktığımızda aynısının daha ucuza çin yapımı olanıyla karşılaşıyoruz. Bu yüzden de hiç bir zaman yerli malı ürünümüz olmuyor. Bu konunun devamı siyasete dayanacağı için daha fazla yazmayacağım.
Abi bu dünyadaki herkes için geçerli.

Mesela almanyada,fransada,isveç'de biri odasına termometre yapmak istedi.
Onun içinde çinden daha ucuza geliyor.
Bizim içinde çinden daha ucuza geliyor.

Çinli gidiyor adını google'de aratsan sonuç çıkmayacak tanesini 0.1 cent'e mal ettiği işlemcisini kullanıyor.
Sen gidip 4-5 dolara gelen atmega328 kullanıyorsun çinle rekabet mümkün değil.

Çoğu zaman çinlilerde kesin doğru çalışmalı şartıda yok çalıştığına dair belirti versin cihaz tamamdır.

Hem Çin diyorsun hem dolar.
Sıkıntı burada.
Arduino Çinde kaç dolar 5 dolar.
Amerikalı Çinden arduino sipariş edince kaç dolar ödüyor? 5 dolar. Onlara göre 5 dolar kaç lira? 5 lira.
Geç Almanyaya. Para birimleri Euro.
Almanlar çinden 5 dolara nano sipariş etti. Kaç Euro ödüyor? Deki 4 Euro.
4 Euro Onlara göre kaç lira? 4 lira.

Geç Türkiye ye.
Nanoyu Çinden 5 dolara sipariş ettin. Senin para birimine göre kaç lira? 75 lira.

Hala bir önceki mesajındaki gibi eşit olduğunu düşünüyor musun?

Hem Çin diyorsun hem dolar.
Sıkıntı burada.
Arduino Çinde kaç dolar 5 dolar.
Amerikalı Çinden arduino sipariş edince kaç dolar ödüyor? 5 dolar. Onlara göre 5 dolar kaç lira? 5 lira.
Geç Almanyaya. Para birimleri Euro.
Almanlar çinden 5 dolara nano sipariş etti. Kaç Euro ödüyor? Deki 4 Euro.
4 Euro Onlara göre kaç lira? 4 lira.

Geç Türkiye ye.
Nanoyu Çinden 5 dolara sipariş ettin. Senin para birimine göre kaç lira? 75 lira.

Hala bir önceki mesajındaki gibi eşit olduğunu düşünüyor musun?
Şimdi kur olayı ayrı ucuza getirmek ayrı çinlilerin neyi ne kadara mal ettiğini söylüyorum.

Amerikalı birisi termometre yapmak ile almak arasında kaldı
Termometre 2 dolar
İşlemci 5 dolar

Dikkat çekmek istediğim konu çinin ne kadar ucuza mal edeibldiği

Amerika yeni model uçaklar üretip eski modelleri bize bedavaya yakın bir fiyata satarken, biz o uçaklar daha ucuz diye Nuri Demirağ dan uçak almıyorduk. Sonra Nuri Demirağın uçak fabrikası oldu kalorifer peteği fabrikası. Sene oldu 2022 kafa hala aynı kafa. Tabi yine istisnaları hariç tutuyorum. Herkesin Ankarada da dayısı yoktur ki uçak yapsın. Kim bilir ne fikirker vardır da destek bulamıyordur.

Amerika yeni model uçaklar üretip eski modelleri bize bedavaya yakın bir fiyata satarken, biz o uçaklar daha ucuz diye Nuri Demirağ dan uçak almıyorduk. Sonra Nuri Demirağın uçak fabrikası oldu kalorifer peteği fabrikası. Sene oldu 2022 kafa hala aynı kafa. Tabi yine istisnaları hariç tutuyorum. Herkesin Ankarada da dayısı yoktur ki uçak yapsın. Kim bilir ne fikirker vardır da destek bulamıyordur.
Abi liseler arası robot yarışmasına bile tanıdık sokuyorlar araya.
Artık her şeyin şirazesi kaydı.

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,940
Son üye
kement

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back