Farnelden elektronik malzeme siparis edip ucretini odedim. Form doldurup imzalamami istiyorlar.

Mikro Step

Kıdemli Üye
Tum ulkelere boyle mi davranmaya basladilar yoksa biz Turklere ya da kendilerince tehlkike saydiklari ulkelere mi bilmiyorum.

Her zamanki gibi gayet masum elektronik devre elemanlarini siparis ettim. Parasini odedim kargomun gelmesini beklerken dun bir e-posta geldi.

Up uzun bir form yollamislar doldurup imzalayacak ve geri yollayacakmisim.

Uzaya, havacilik, gemi sektorune mi calisiyorsun. Son urunu Cin'emi Rusya'ya mi, Ukrayna'ya mi yollayacaksin, Askeri proje mi?

Projemin adi neymis, ben hangi firmadaymisim, firmanin ana ussu nerdeymis. Roket falan yapacakmiymisim.

Urunu Cindeki gelismis bir cip ureticisine mi yollayacakmisim. Eger oyle ise Planar Transistor mimarisi degilse 16/14 nm veya daha az teknoljisi ise vs vs diye uzatmis.

Musteri olarak cipin icindeki teknolojiyi bilmek benim sorumlulugumda mi? Satici sensin.

Bu uygulama ile gercekten yuksek teknoloji kritik malzemeleri satan firmalarda karsilasiyor hatta siparis etmeyi bile kafamizdan gecirmiyorduk.

Son düzenleme:
Bastan sari okuzu vermeyeceklerdi.

Bu asamaya gelmis ulke (Cin) artik boyle ivir zivirlarla durdurulamaz.

Cin sadece elektronik ve mekanik'te ilerlememis ki.

Kimyasal urun ariyorsun internette Cin cikiyor. Ustune bilmem ne metali kaplanmis cam ariyorsun Cin cikiyor. Plastik hammadde ariyorsun Cin cikiyor. Adamlar seferber olmus teknigin her dalinda ilerlemeye.

Gecmis olsun USA.

Formu geri yollamazsan ne olacak, para iadesi mi yapacaklar?

Formu doldurdum gonderdim. Boyle yapmasaydim muhtemelen para iadesi.
Belki de diyecekler yok inandirici gelmedi size malzemeleri satmayacagiz.

Boyle giderse beni tutuklatabilirler de.

Yanip sonen led devresi yapacagim diyelim. Vay sen bunu rokete takacan roket giderken ledi yanip sonecek durumu.

Bu yazı, firmanın yasal sorumluluktan kaçma çabasıdır. Devlet "Çin'e yardım etmeyin" demiştir. İşbirliği yapmak istemiyor.

Son düzenleme:
ABD baskısıyla yapılan işler bunlar.
AB ABD ne derse yapacak durumda mecburen.
Adamların gazını kestirdi rusyaya.
Sonrada nato dayatmasıyla kedi fare gibi oynadı.
Şimdide trump parasını verin natonun demeye başladı. İlk gelişinde de öyle yapmıştıda AB Ordusu kuralım demişti Makron bey. Ama Ukrayna savaşıyla yedirdiler sözlerini.

Çin üzerinde devedeki sinek kadar bile etkisi olmaz.
Ama yapmazlarsa da döt korkusu war.

Korkuyorum, bu gidisle elektronik calismalar luks ve izne tabii olacak.

Cok eskilerde TVden izlerdik. Haberlerde aniden eve baskin yapilip kitap/dergi silah yuzunden tutuklamalar olurdu. Silahi anlarim da dergi kitap ne?

Yakinda da TV de izlemeye baslariz. Yapilan baskinda evlerinde izinsiz bir avometre 100 adet direnc, .... ve lehim yapmaya yarar havya barindiran iki elektronikci yakalandi. Haber yapan biraz da pust ise aynen soyle der. Ele gecirilen cipler roket yapiminda da kullanilmaktadir.

Son düzenleme:
Analog discovery siparişinde form doldurmanızı istiyorlar..
Bu durum Çin ile mi alakalı acaba....

Bana sıklıkla Çince datasheet gönderildi partner firmalar tarafından. Ve bu, otomatik tercüme yapan akıllı telefonlar olmadığı zamanlarda :) Artık görüntülerden falan bir şeyler çıkarmaya çalışıyorduk ...

Batı'ya çok kızıyorum ama Batı'nın teknolojik liderliği büyük ölçüde Çin'e geçtikten sonra Batı'ya çok rahmet okuyacağız gibime geliyor. Bu Çin'lilerde iş etiği neredeyse hiç yok.

Cin'e PCB siparisim ardindan Farnel'e de malzeme siparisini verdim.

Cinli uretimi yapti kargoya verdi Almanya'ya ulasti bile. Aksilik olmazsa bir kac gun icinde de bana ulasacak. Farnell ise halen satsam mi satmasa mi dusunuyor.

Forum istatistikleri

Konular
7,328
Üyeler
2,968
Son üye
ahmetees

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back