Güç kaynağı kutusu

slewrate

Aktif Üye
Buradaki güç kaynağını almayı planlıyorum. Kutu olarak değerlendirmeyi düşünüyorum.

Lazım değil ama merak ettim. Sizce içinden toroid trafo çıkar mı? +/-48 nerelerde kullanılır? Ne kadar güçte olabilir bu cihaz?

Çok büyük olmayan bu tarz kutu önerisi de alabilirim. A4 boyutu birçok devre için ideal sayılabilir. Router tarzı cihazların kutularıda güzel oluyor aslında.

48V analog telefon hatlarında bulunan voltajdır. Muhtemelen o güç kaynağı bir telefon santralina bağlıydı ve telefonlara 48V gönderiyordu.

Toroid trafo gerektirecek bir uygulama olmadığı için muhtemelen toriod çıkmaz onda, çünkü bunlar daha maliyetlidir. Gücü de çok düşük değildir onun, çünkü santrale çok sayıda telefon bağlı olabiliyor ve hepsi de bu güç kaynağından beslenecek.

Aynı cihazın içinde telefonu çaldırmak için de daha yüksek AC voltaj üreten bir kaynak da olabilir. Eğer varsa o da artık bonus olmuş olur :)

Teşekkür ederim.

Cihazın teknik verilerine ulaşamadım. Sanırım Türk yapımı bir cihaz. +48v / -48V yazıyor ama GND pini yok görünürde. Acaba -48V diye sıfır voltajı mı kastetmiş?

Birde şunu buldum ön panel gayet güzel. Switchlerde var. Sigorta çıkışı gibi olan yerlere born klemens takılabilir diye düşünüyorum. Tek sıkıntısı fazla uzun 40cm civarı galiba. Bu cihazda sanırım serverlar arası geçiş sağlıyor. Birinin gücünü kesmek gerektiğinde bu cihaz üzerinden yapılıyor. Kablo sök tak olayına gerek kalmıyor.

https://www.bilgisayartoptancisi.co...cabinet-cable-management_12647.aspx?CatId=308

Büyük kutu daha iyi gibi. İçine kendi yaptığım 30W ve 160w güç kaynaklarını yerleştirmeyi planlıyorum. Hem de 48V lar var içerisinde. Çok çeşitli voltajlar elimin altında olmuş olur. Amplifikatör kutusu olarak da güzel.

-48V olayı sanırım kabloların korozyona karşı korunması ile ilgili bir durum. Kablonun toprağa göre negatif potansiyelde olması bir şekilde korozyona karşı iyi geliyor. Tam olarak oradaki kimyasal mekanizma nedir bilmiyorum.

Güzel kutu. Bitmiş güç kaynağını da görmek isteriz :)

Oradaki ürünlere baktım da şu da epey ilgimi çekti. Acaba cihaz temizlemek için kuru hava olarak ya da lehim pompası olarak iş görür mü?

Lehim pompası olarak iş görür bence. Benim lehim emmede bundan daha küçüğü vardır ve gene de iyi emiyor.

Ama satıcı herhalde hepsini birden satma niyetinde ...

Anladığım kadarıyla bu site benim de yapmayı planladığım bir işi yapıyor, dönüşüm işi... ben de elektronikstok.com ve net uzantılarını aldım ama bir türlü icraata dökemedim. Umarım başarılı olurlar çok beğendim.

Ama satıcı herhalde hepsini birden satma niyetinde ...
Bunda bir açıklama yok ama başka ilanlarda adetli alımlar için fiyat sorunuz diye yazıyor. Toptan satmayı tabii ki ister, tek tek de gönderirler gibi duruyor.

Şimdi iletişim numarasındaki telefondan aradım adamları -forumda merak ettik tek tek de alım yapabilir muyuz- diye sordum, alabilirsiniz dedi.

Şimdi iletişim numarasındaki telefondan aradım adamları -forumda merak ettik tek tek de alım yapabilir muyuz- diye sordum, alabilirsiniz dedi.

O zaman ben de bir tane alayım bari. Elimde vakum ölçer de var, performansını da ölçebilirim :)

Sadece test için alacaksan bir tane alalım sen testleri bitirince senden alırım ya da kullanırım dersen bir seferde iki tane alalım ayrı ayrı kargo ödemeyelim.

Şu anda gerekecek birşey değil. Ama lazım olduğunda böyle bir pompayı bulmak çok zor veya maliyetli olur.

İki tane alalım o zaman buluştuğumuz zaman senden alırım hem test ederken karşılaştırma imkanın olur.

Tamam süper. Kaliteli bir markanın (mesela Weller) emme uçlarını hazır alıp, geri kalanını kendin yaparsak, aynı o kaliteli marka ayarında bir lehim emme elde edilebilir diye düşünüyorum.

Tamam süper. Kaliteli bir markanın (mesela Weller) emme uçlarını hazır alıp, geri kalanını kendin yaparsak, aynı o kaliteli marka ayarında bir lehim emme elde edilebilir diye düşünüyorum.
Geçen gün de bir konu da geçti, hurda kartlardan parça söktüğüm için benim de kaliteli bir şeye çok ihtiyacım oluyor. Şimdi emme uçlarını araştırmaya başladım...

Kaliteli bir lehim emmede iki tane kritik özellik var:

1) Bol uç çeşidi, ve uçlar uzun süre yüksek sıcaklığa rağmen lehimi tutma özelliğini koruyor. Bunu kendin yapman çok zor, hazır almak lazım.

2) Isı regülasyonu. Cihaz, sürekli olarak uçtaki sıcaklığı ölçüp o değere getirmeye çalışacak. Hazır bir ısıtıcı eleman ve uygun termokupl ile halledilebilir. Veya ısı regülasyonu olan hazır bir havya el aletine modifikasyon da yapılabilir belki.

Weller DS40 diye bir modeli var. Basit ve modifiye etmeye çok müsait. Satışta bulamıyorum, sanıyorum sadece Amerika'da satılıyor ya da başka alternatifleri var. Yedek parça olarak sadece ucunu bile bulabilsem gerisini yapılabilir...

Ekler

• weller-ds40.jpg
    weller-ds40.jpg
    38 KB · Görüntüleme: 356
Weller DS40 diye bir modeli var. Basit ve modifiye etmeye çok müsait. Satışta bulamıyorum, sanıyorum sadece Amerika'da satılıyor ya da başka alternatifleri var. Yedek parça olarak sadece ucunu bile bulabilsem gerisini yapılabilir...

Bunda sıcaklık feedback olmayabilir. Bende şu var ve bu full kapalı devre sıcaklık kontrolü yapıyor

Zaten el aleti gerekli değil sana. O lehim emmedeki uç çeşitliği inanılmaz. Neredeyse her türlü çapta uç bulunabiliyor ve uçlar da çok uzun süre dayanıyor. Uygun çapta uç kullanmak çok önemli, yoksa en iyi aleti de alsan iyi emmiyor.

Bir de sıcaklık feedback için uygun ısıtıcı, termokupl kombinasyonu lazım.

Bende fazladan 852D+ sıcak hava seti var ve bunun da dijital havya bölümü mevcut. Uygun uçları alarak bunun içine ya da yanına o pompayı koyabilirim...

Forum istatistikleri

Konular
7,233
Üyeler
2,922
Son üye
Spacetr

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back