semih_s
Hobici
Aliexpresste de ayda 5 ürün uyarısı var. Sipariş sayfalarının birinde denk geliyor. Aliexpressteki ürünler için de vergi peşin alınıyor ve sorun çıkmıyor. Benim siparişim Almanya çıkışlı aşağıdaki mağazadan.Yurt dışı alışverişlerde ayda beş ürün muhabbeti var. Özellikle Banggood da böyle bir uyarı var. Bunu aşan oldu mu? Aliexpres de böyle bir uyarı ile karşılaşmadım. Sıkıntı Yaşayan oldu mu?
Lisa Welding Store - Amazing prodcuts with exclusive discounts on AliExpress
Discover the wide range of from AliExpress Top Seller Lisa Welding Store.Enjoy ✓Free Shipping Worldwide! ✓Limited Time Sale ✓Easy Return.
www.aliexpress.com
aldığım ürün de bu
5728.1TRY 36% OFF|Yarı otomatik KAYNAK MAKINESİ IGBT 3 in 1 MIG/TIG/MMA MIG kaynak NBC 235 110/220V CO2 invertör makinesi|MIG Kaynak Makineleri| - AliExpress
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com
tr.aliexpress.com
Bu mağazadan ( Almanya çıkışlı ürün) yapılan alışverişlerde vergi peşin alınmıyordu. Tercih etmeyeceğim bir şey ama Çin çıkışlı mig kaynak makineleri için Türkiye'ye teslimat seçeneği yoktu ve amazon ve bangood'daki ürünler aldığım tarihte daha düşük vaadlerle daha yüksek fiyatlarla görünüyordu. Kısa bir araştırma yapıp sadece gümrük vergisini ödeyerek Almanya çıkışlı kargolarını teslim alanlar olduğunu görüp sipariş vermeye karar verdim.
Kargonun geri dönmesi durumunda para iadesi ile ilgili bir risk olduğunu düşünüyorum en azından kargo ücreti yanacaktır. Garip bir şekilde kargo teslim edildi göründüğünden "open dispute" seçeneğiyle zaten ihtilaf başlatmıştım ve gümrük beni bu durumdan 2 gün sonra aradı. İhtilaf başlatmamın üzerinden 4 gün geçmesine rağmen mağazadan bir tepki gelmedi. Bu şartlar altında ürünü almayı ve külfetine katlanmayı daha güvenli buluyorum. Süreç ve ürünü de buradan paylaşacağım.