Gümrüğe takılan kargom

Yurt dışı alışverişlerde ayda beş ürün muhabbeti var. Özellikle Banggood da böyle bir uyarı var. Bunu aşan oldu mu? Aliexpres de böyle bir uyarı ile karşılaşmadım. Sıkıntı Yaşayan oldu mu?
Aliexpresste de ayda 5 ürün uyarısı var. Sipariş sayfalarının birinde denk geliyor. Aliexpressteki ürünler için de vergi peşin alınıyor ve sorun çıkmıyor. Benim siparişim Almanya çıkışlı aşağıdaki mağazadan.

aldığım ürün de bu

Bu mağazadan ( Almanya çıkışlı ürün) yapılan alışverişlerde vergi peşin alınmıyordu. Tercih etmeyeceğim bir şey ama Çin çıkışlı mig kaynak makineleri için Türkiye'ye teslimat seçeneği yoktu ve amazon ve bangood'daki ürünler aldığım tarihte daha düşük vaadlerle daha yüksek fiyatlarla görünüyordu. Kısa bir araştırma yapıp sadece gümrük vergisini ödeyerek Almanya çıkışlı kargolarını teslim alanlar olduğunu görüp sipariş vermeye karar verdim.

Kargonun geri dönmesi durumunda para iadesi ile ilgili bir risk olduğunu düşünüyorum en azından kargo ücreti yanacaktır. Garip bir şekilde kargo teslim edildi göründüğünden "open dispute" seçeneğiyle zaten ihtilaf başlatmıştım ve gümrük beni bu durumdan 2 gün sonra aradı. İhtilaf başlatmamın üzerinden 4 gün geçmesine rağmen mağazadan bir tepki gelmedi. Bu şartlar altında ürünü almayı ve külfetine katlanmayı daha güvenli buluyorum. Süreç ve ürünü de buradan paylaşacağım.

Aliexpress bugün para iadesi yaptı. Kargo ücreti dahil iade edildi. Kargo hala gümrük müdürlüğünde teslimata hazır görülüyor.

Konuştuğum gümrük müşaviri bu kaynak makinesini vergisini ödeyip alamayacağımı ve satıcıdan standarlara uygunluğuna dair belgeler alıp TSE ye başvurmak gerekeceğini ve 3000tl gibi bir ücreti olacağını ve evraklarda oluşacak bir hata ve eksiklikte sürecin baştan başlayacağını anlatı.

Makineyi almak için harç-komisyon vb masrafların dışında ulaşım koşuşturmaca, iş kaybı vb. maliyetler bu tarz bir alışverişin önünü kesin olarak kesiyor.

gümrük müşaviri bu kaynak makinesini vergisini ödeyip alamayacağımı ve satıcıdan standarlara uygunluğuna dair belgeler alıp TSE ye başvurmak gerekeceğini ve 3000tl gibi bir ücreti olacağını ve evraklarda oluşacak bir hata ve eksiklikte sürecin baştan başlayacağını anlatı.
Acaba benzer ürünü banggood'dan "Turkey Direct Mail" ile alsan yine aynı sorunla mı karşılaşacaktın yoksa sorunsuz teslim alacak mıydın onu merak ettim. Yada aliexpressten kargo+gümrük dahil alsaydın. Yani sorun gümrüğün kendisi mi acaba yoksa kaynak makinesine özel bir durum mu? Sorun gümrükse böyle pahalı şeyleri kargo+gümrük dahil almak lazım o zaman.

Acaba benzer ürünü banggood'dan "Turkey Direct Mail" ile alsan yine aynı sorunla mı karşılaşacaktın yoksa sorunsuz teslim alacak mıydın onu merak ettim. Yada aliexpressten kargo+gümrük dahil alsaydın. Yani sorun gümrüğün kendisi mi acaba yoksa kaynak makinesine özel bir durum mu? Sorun gümrükse böyle pahalı şeyleri kargo+gümrük dahil almak lazım o zaman.
Banggood dan bir sene önce küçük bir kaynak makinesi almıştım sorunsuz gelmişti. Acaba ambalaj boyutu ve ağırlıkla mı alakalı? Bir de 150 Avro sınırı konuşuluyor her yerde. Yaklaşık 12 gün önce yine banggood dan iki siparişim oldu. Birisi 150 Avro nun üzerinde yine sorunsuz geldi.
(Not: Tüm alışverişler "Turkey Direct Mail" ile yapıldı)

Ben artık o topa girmem :) . Danıştığım gümrük komisyoncusu bu durumun yeni mevzuattan kaynaklandığını söyledi. Sadece danışma için bile 350tl alacaklardı ve vergisini ödeyip ürünü alacaksam 350tl'nin mesele olmadığını söyleyince kısaca daha önce belirttiğim süreci anlattılar. Ben de olurunun olmadığını görünce uzatmadım, ama edindiğim izlenim gümrüğün bu hallerde ne yapacağından kendilerinin de emin olmadığıydı. Gümrük memurlarına zerre kadar güvenim yok, tek bir ürüne ithalatçı muamelesi yapmalarını anlayamıyorum. Zamanla durum netleşir heralde...

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back