Hackaday low power yarismasi

Mikro Step

Kıdemli Üye
Cok az guc tuketen tasarimlar ilginizi cekiyorsa Hacaday de yarisma acilmis. Odulu buyuk olmasa da kendinize guveniyorsaniz katilin.

Detaylar.

Son düzenleme:

Mikroamper seviyesinde akimla calisan tritiled projesi CR2032 batarya ile 4 seneden beri isildamaktaymis.

Ledi ustunkoru aradim ama satici bulamadim. Fakat kit olarak bulmak mumkun.

Son düzenleme:

Olayi yanlis anlamisim. Tritiled diye ozel bir led var diye anlamistim. Sonradan boyle olmadigini, radyoaktif isima yaparak fosforu uyararan ve gorunur bolgede hafifce isima yapan Tritium tuplerin radyoaktif olmayanini (tehlikesizini) ledle yapmislar.

Projenin adi Tritium tuplu isik yayicilarin LED versiyonu, yani Tritiled.

Son düzenleme:
İşe yararlık önemli mi onu anlamadım.

MSP430 düşük güç tüketim modunda smd ledi nokta kadar yakacak şekilde pwm oluşturdum. 3,5V VCC'de 92uA (Mikroamper) çekiyor. Belki daha da düşürülebilir.

Ünlü led projesinin ne kadar akım çektiğini bulamadım. Ledin verim bölgesinde pals veriyor benim anladığım.

PIC versiyonu da var, onun yerine MSP430 bağlasak sayılıyor mu?

Led projesini gec artik. Gecmis yillarda yapmislar. Karsilarina daha farkli bir proje ile cikmaniz lazim.

Ünlü led projesinin ne kadar akım çektiğini bulamadım. Ledin verim bölgesinde pals veriyor benim anladığım.
Enter [Ted Yapo], an amateur astronomer. After tripping over his telescope tripod one time too many, he decided to take matters into his own hands. He’s designing TritiLED, a dim LED light source which can last for years. [Ted] is using a Luxeon Z LED, driven with PWM by a PIC 12F508 8 bit microcontroller. Running at 26.3 μA, he estimates about a year of run time on a CR2032 watch battery, or a whopping 15 years on a pair of lithium AA cells. Sure he could have done it with a 555 timer, but using a micro means more features are just a few lines of code away. [Ted] took advantage of this by adding a high brightness mode, blink modes, and an exponential decay mode, which emulates the decay of GLTSs.

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back