havya önerisi

solomon güzel havyadır....
Genelde ben de öyle duydum hatta kötü diyene de denk gelmedim ama benimkinin metalin başladığı yerdeki plastiği eriyip yamuldu. Aldığım yere götürdüm firma da 1.5 ay sonra yenisini alabilirsiniz demiş, değiştirdiler. Eridiğini gördüğümde de max 1.5 saat açık kalmıştır. Eskiden çin malı havyam 2-3 saat durduğu oluyordu. En ucuz havya standları var eskiden beri onu kullanıyorum. Sanırım ısıyı yayamıyor havya sehpası veya bendekinde bir arıza vardı. Yenisi geldiğinden beri iş bite bitmez anında kapıyorum. Kendi içinden çıkan plastik metal ayakla kullanıyorum.

Yorum yapmışken havyaya da değineyim alacak olursa bir fikir edinir. Ucu oldukça güzel şimdilik tabi. Isınma hızı da 1 dk civarı. Çin malı olan havyam da 40 watt idi. Fakat bu daha sıcak gibi sehpayı ısıtmasından da belli. Bana göre eksileri kablosu daha ince olabilirmiş. Bu hali kaliteli ama çok kalın açıkçası. Bir de çin malı olanların ölçüsünden en boy olarak biraz daha kalın çok sıkıntı değil ama geçiş yapınca biraz garipsemiştim ilk.
 
peki bu sıcak hava ne işe yarıyor?
hayva ile sökülmesi zor olan kompenentleri sökmek benim birinci kullanım amacım. Lehimleme için de kullanılır.
Mesela resimdeki entegreyi sökmek istersen sıcak hava kullanmalısın.

IMG_20200523_014336.jpg
 
Çok para vermeyi düşünmüyorsan 60-70 tl arası Class ZD200C modeli var hem uç kalitesi olsun hem de ısınması ve ısı yüksekliği gayet yeterli bence. Yaklaşık 1 yıl önce satın almıştım ve 1 yıl sorunsuz kullandım (bayağı yoğun şekilde). Youtube kanalımda da paket açılışını incelemesini falan yapmıştım fikir vermesi açısından izlemeni öneririm.

 
Peki Class'ın keski şeklinde olan uçları bu ZD200C ye uyuyor mu? Kendi konik ucu hiç kullanışlı olmaz, özellikle de geniş bakır alanlarda çalışırken.
 
Türkiye sitelerinde sadece minare tipi uçları var ama Çin'de birçok tipte uçları mevcut.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,656
Mesajlar
97,303
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top