JBC NASE-2C Muadili

volta

Kıdemli Üye
JBC NASE-2C Nano Onarım İstasyonu 'nun çakma dandik falan da olsa muadili yok galiba. Nano havya içi AIFEN-A9'un bu havya'nın klonu ile çalışan versiyonu var ama nano cımbız için bir alternatif bulamadım. Bunların hem uçları ince hem kendileri ince ve ufak, bu sayede böyle çok dar yerlerdeki smd parçları lehimlemek veya sökmek için etraftaki tüm parçaları da sökmek durumunda kalmıyorsunuz. Aslında en güzeli çakması yerine orjinalini almak diyeceksiniz belki ama orjinali 26bin TL civarı :) .

nase.jpg

Son düzenleme:
O değil de @Ahmet 'in yaptığı havya istasyonunun biri tanesi böyle smd cımbızı şeklinde olabilir.

O değil de @Ahmet 'in yaptığı havya istasyonunun biri tanesi böyle smd cımbızı şeklinde olabilir.
İyi olur bence. Yalnız bu nano cımbız'ın çakmasının yapılmamış olması çok ilginç. Piyasa JBC çakmalarıyla kaynıyor oysa ki. Eğer bu tip bir cımbız da olursa ciddi fark yaratır.

Yakın zamanda bu cihazı alma durumum olamaz. Yani belki zorlayarak standart bir jbc alabilirim ki elimde zaten hakko var ve bu yüzden ihtiyacım yok. Fakat bu nase-2c'yi almam imkansız gibi birşey. Acaba diyorum NT115 havyasının orjinali yada çakmasını alıp Yihua 937D'ye uydurabilir miyim? Aşağıdaki resime göre jbc NT115 de 5 pinli (ki değilse bile 5 ve 6 pinli çakmaları var her şekilde ) . Eğer pin yerleri karşılıklı uyuyorsa yada ben içerden uyacak şekilde değiştirirsem bu havyayı kullanabilir miyim? Benim esas amacım jbc kalitesine ulaşmaktan ziyade böyle dar yerlere girecek bir havyayla çalışabilmek. Zaten elimdeki yihuadan dolayı alacağım performansı az çok tahmin ediyorum çakma havya sapıyla. Oluyorsa orjinal sap soketi standart mike konnektörle de değiştirilebilir.

yihua-907a-pins.jpg
YIHUA 907A .jpg

JBC Soldering Iron Cartridge Pinout.jpg

Bu arada bu JBC havyalarında kullanılan konnektör DIN konnekktör mü? Yukarıdaki resimde gözüküyor.

Forum istatistikleri

Konular
7,185
Üyeler
2,907
Son üye
yucelsan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back