Stread
Yeni Üye
Merhabalar ben Burak,
16 yaşındayım ve yaz tatilinde kazandığım parayla odamın bir bölümünü hassas işler için kullanacağım bir atölyeye çevirmek istiyorum. Örneğin basit bilgisayar tamirleri, gelecekte bazı arduino projeleri vb.
Şu anda almayı düşündüğüm ve sizlerinde fikirlerini merak ettiğim ürünler:
Tornavida Seti:
Hassas:
Jakemy JM-8169 48 Parça Bits Tornavida Seti
Bu tornavida seti hakkında güzel şeyler duydum ve fiyatı gayet hoşuma gitti. Bitslerinin kolay deforme olmayacağını düşünüyorum.
Normal:
Bosch 46 Parça Cırcırlı Tornavida Seti
Yine hoşuma giden ürünlerden birisi zaten kaba kuvvet işler yapmayacağım için cırcırında vb sorun yaşayacağımı düşünmüyorum.
Multimetre:
Unit UT 89XD Dijital Multimetre
Açıkçası multimetreler hakkında çok bilgim yok fakat ileride bozuk bilgisayar komponentleriyle uğraşmak istiyorum. Elime geçtiği an detaylıca öğreneceğim.
Havya:
Handskit 90W 927 LED Dijital Havya
Açıkçası havya ile güzel deneyimlerim yok. Kalitesiz havya ve tüp lehim telleri yüzünden doğru düzgün lehim yapamadım. Bu yüzden havya konusunda bütçe arttırmaya açığım. Çin/Türkiye farketmeksizin daha iyi önerilerinizi alabilirim.
Lehim Teli:
Soldex 0.75 mm 200 g Lehim Teli (%60 SN / %40 Pb)
Sanırım bu lehim teli benim işimi görecektir.
Flux:
Bu konuda önerilerinize ihtiyacım var.
Silikon Tamir Matı:
S160 Isıya Dayanıklı Manyetik Silikon Tamir Pedi
Dağınık çalışma stilim yüzünden çok vida kaybettim. Hem derli toplu bir çalışma ortamı oluşturmak hem de acemiyken söktüğüm vidaları söktüğüm yere takabilmek için önemli olduğunu düşünüyorum.
Pense Seti:
İzeltaş 3020 Opak Seri 3 Parça 160 mm Pense Seti
Evdeki paslanmış penselerin yanında düzgün penselerim olmasını istedim. Sanırım bu 3'lü set bana yeterli.
Alyan Seti:
İzeltaş 4903 12 Parça Uzun Boy Alyan Anahtar Takımı
Daha çok bisikletimde kullanacağıma inanıyorum zaten evde alyan setim yok.
Kesme Matı:
Kesme Matı A2
Sıcak Silikon Tabancası:
Rapid EG212 200 W Sıcak Silikon Tabancası
Silikon tabancasına sık sık işim düşüyor. Bu tabancanın çokta kaliteli olduğunu düşünmüyorum. 200W fiyatı da güzelmiş diyerek seçtim.
Maket bıçakları:
Normal:
Stanley 1/10/151 Maket Bıçağı
Dar:
Kraf 635G 9 mm Dar Maket Bıçağı
Antistatik bileklik:
Önerilerinizi bekliyorum.
Ayarlanabilir güç kaynağı:
Şu an için bütçemi aşıyor gibi görünüyor. Aynı zamanda güç kaynakları hakkında çok bilgim yok. Yinede 30V 10A bir ürün önerebilirseniz sevinirim.
Osiloskop:
Osiloskoplar hakkında hiçbir fikrim yok ancak benim hangi amaçlarda kullanacağımı anladığınızı düşünüyorum. Elimin altında bir tane olursa çok daha hızlı öğrenebileceğimi düşündüğümden tavsiyelerinize açığım.
Antistatik fırça Olması gerektiğini düşündüm. Devre üzerinde temizlik yaparken içimde hep bir korku oluyor.
WD40 Olmazsa olmaz
Lehim temizleme süngeri
Lehim sökme fitili
Bir atölyede mobilya ve organizatörler harici başka neler bulunmalı bunu merak ediyorum. Aynı zamanda beğendiğim ürünler hakkında ne düşünüyorsunuz. Tecrübenizden yararlanmak isterim.
16 yaşındayım ve yaz tatilinde kazandığım parayla odamın bir bölümünü hassas işler için kullanacağım bir atölyeye çevirmek istiyorum. Örneğin basit bilgisayar tamirleri, gelecekte bazı arduino projeleri vb.
Şu anda almayı düşündüğüm ve sizlerinde fikirlerini merak ettiğim ürünler:
Tornavida Seti:
Hassas:
Jakemy JM-8169 48 Parça Bits Tornavida Seti
Bu tornavida seti hakkında güzel şeyler duydum ve fiyatı gayet hoşuma gitti. Bitslerinin kolay deforme olmayacağını düşünüyorum.
Normal:
Bosch 46 Parça Cırcırlı Tornavida Seti
Yine hoşuma giden ürünlerden birisi zaten kaba kuvvet işler yapmayacağım için cırcırında vb sorun yaşayacağımı düşünmüyorum.
Multimetre:
Unit UT 89XD Dijital Multimetre
Açıkçası multimetreler hakkında çok bilgim yok fakat ileride bozuk bilgisayar komponentleriyle uğraşmak istiyorum. Elime geçtiği an detaylıca öğreneceğim.
Havya:
Handskit 90W 927 LED Dijital Havya
Açıkçası havya ile güzel deneyimlerim yok. Kalitesiz havya ve tüp lehim telleri yüzünden doğru düzgün lehim yapamadım. Bu yüzden havya konusunda bütçe arttırmaya açığım. Çin/Türkiye farketmeksizin daha iyi önerilerinizi alabilirim.
Lehim Teli:
Soldex 0.75 mm 200 g Lehim Teli (%60 SN / %40 Pb)
Sanırım bu lehim teli benim işimi görecektir.
Flux:
Bu konuda önerilerinize ihtiyacım var.
Silikon Tamir Matı:
S160 Isıya Dayanıklı Manyetik Silikon Tamir Pedi
Dağınık çalışma stilim yüzünden çok vida kaybettim. Hem derli toplu bir çalışma ortamı oluşturmak hem de acemiyken söktüğüm vidaları söktüğüm yere takabilmek için önemli olduğunu düşünüyorum.
Pense Seti:
İzeltaş 3020 Opak Seri 3 Parça 160 mm Pense Seti
Evdeki paslanmış penselerin yanında düzgün penselerim olmasını istedim. Sanırım bu 3'lü set bana yeterli.
Alyan Seti:
İzeltaş 4903 12 Parça Uzun Boy Alyan Anahtar Takımı
Daha çok bisikletimde kullanacağıma inanıyorum zaten evde alyan setim yok.
Kesme Matı:
Kesme Matı A2
Sıcak Silikon Tabancası:
Rapid EG212 200 W Sıcak Silikon Tabancası
Silikon tabancasına sık sık işim düşüyor. Bu tabancanın çokta kaliteli olduğunu düşünmüyorum. 200W fiyatı da güzelmiş diyerek seçtim.
Maket bıçakları:
Normal:
Stanley 1/10/151 Maket Bıçağı
Dar:
Kraf 635G 9 mm Dar Maket Bıçağı
Antistatik bileklik:
Önerilerinizi bekliyorum.
Ayarlanabilir güç kaynağı:
Şu an için bütçemi aşıyor gibi görünüyor. Aynı zamanda güç kaynakları hakkında çok bilgim yok. Yinede 30V 10A bir ürün önerebilirseniz sevinirim.
Osiloskop:
Osiloskoplar hakkında hiçbir fikrim yok ancak benim hangi amaçlarda kullanacağımı anladığınızı düşünüyorum. Elimin altında bir tane olursa çok daha hızlı öğrenebileceğimi düşündüğümden tavsiyelerinize açığım.
Antistatik fırça Olması gerektiğini düşündüm. Devre üzerinde temizlik yaparken içimde hep bir korku oluyor.
WD40 Olmazsa olmaz
Lehim temizleme süngeri
Lehim sökme fitili
Bir atölyede mobilya ve organizatörler harici başka neler bulunmalı bunu merak ediyorum. Aynı zamanda beğendiğim ürünler hakkında ne düşünüyorsunuz. Tecrübenizden yararlanmak isterim.
Son düzenleme: