Endorfin35+
Kayıtsız Üye
Önceki kullanmış olduğum program üzerinde kendime göre hazırladığım kütüphane, semboller vs. arşivim var. Özellikle sembollerin (logo) aktarılması benim için önemli idi. Biraz uğraşınca oluyormuş. Burada da paylaşayım. Yarın birgün unutur kendimde bakarım
Kicad içindeki gerber aracı çalışıtırılır ve istediğimiz logoyu içeren gerber dosyası açılır.
File menusunden Export to Pcbnew seçilir.
Bu aşamada geber dosyası kicad pcb dosyası olarak kaydedilir.
Kayıt işlemi tamamlanmadan önce çizimin hangi katmanda kullanılacağı seçilir. (sonradan değiştirme zor oluyor..)
Ben logoyu silkscreende kullanacağım için onu seçiyorum...
Ardından export ettiğimiz dosyaya çift tıklanarak kicadin PCB aracının dosyamız ile birlikte açılması sağlanır.
File menusunden Plot seçilir. Açılan pencerede resimde görünen ayarlar yapılır.
Plot butonuna basılarak çizimin DXF olarak kaydedilmesi sağlanır. Kicad Kapatılarak tekrar açılır.
FootPrint aracı çalışıtırılır.
Daha önce kütüphane oluşturulmadı ise yeni kütüphane açılır.
Ardından Yeni bir footprint yaratılır.
Devam Ediyor....
Kicad içindeki gerber aracı çalışıtırılır ve istediğimiz logoyu içeren gerber dosyası açılır.
File menusunden Export to Pcbnew seçilir.
Bu aşamada geber dosyası kicad pcb dosyası olarak kaydedilir.
Kayıt işlemi tamamlanmadan önce çizimin hangi katmanda kullanılacağı seçilir. (sonradan değiştirme zor oluyor..)
Ben logoyu silkscreende kullanacağım için onu seçiyorum...
Ardından export ettiğimiz dosyaya çift tıklanarak kicadin PCB aracının dosyamız ile birlikte açılması sağlanır.
File menusunden Plot seçilir. Açılan pencerede resimde görünen ayarlar yapılır.
Plot butonuna basılarak çizimin DXF olarak kaydedilmesi sağlanır. Kicad Kapatılarak tekrar açılır.
FootPrint aracı çalışıtırılır.
Daha önce kütüphane oluşturulmadı ise yeni kütüphane açılır.
Ardından Yeni bir footprint yaratılır.
Devam Ediyor....
Ekler
Son düzenleme: