KiCad Hatası

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Demonte güç kaynağımın şema çizimlerini besleme devresi, kademe devresi, güç kaynağı devresi, arduino devresi gibi bölümlere ayırıp her birine bir sheet açtım.
Aradaki bağlantıları input - output lar ile sağlamak istiyorum. Bu giriş - çıkışlar resimde de açıkça görünüyor.
10dk öncesine kadar bunları bir birine bağlayabiliyordum. Ama ne yaptıysam benden yada programdan kaynaklı bir hata yüzünden şuan birleştirme yapamıyorum.
Var mı bir fikri olan?

kicad_hatası.png

Ooo bir sonraki level'a geçmişsin :) Dosyayı koy istersen benim KiCad açarsa bakayım.

Ooo bir sonraki level'a geçmişsin :) Dosyayı koy istersen benim KiCad açarsa bakayım.
Level bana geçti :D
Dosyanın içi biraz karışık gibi. Kİ yazan mavi ikona tıklayıp, oradanda şemaya tıklarsan ana şema açılacaktır.

Ekler

@taydin bakabildin mi benim şemaya?
Olmazsa onları yarın sheetlerin içinden geri çıkarıcam. İleyleyemiyorum yoksa.

Ben bir hata görmüyorum. Bağlantı yapabiliyorum.

Sadece pinlerin varsayılan 1.27 mm lik grid ile örtüşmediğini gördüm. .64 mm gride inmek gerekiyor. Bunu düzeltsen iyi olur. Geçerli bir sebebi olmadıktan sonra varsayılan 1.27 mm grid ile çalışmak lazım. Sadece komponent referanslarını, değerlerini veya genel text yerleştirirken daha küçük gride geç.

Ben bir hata görmüyorum. Bağlantı yapabiliyorum.

Sadece pinlerin varsayılan 1.27 mm lik grid ile örtüşmediğini gördüm. .64 mm gride inmek gerekiyor. Bunu düzeltsen iyi olur. Geçerli bir sebebi olmadıktan sonra varsayılan 1.27 mm grid ile çalışmak lazım. Sadece komponent referanslarını, değerlerini veya genel text yerleştirirken daha küçük gride geç.
Gridler normaldi aslında. Ben yol çizemeyince kurcaladım biraz. Yarın bu konuyla ilgili bir video çekeceğim. Çünkü ben o yolları çizemiyorum.

Bu sorunu hallettim.
Sorun şu ki; ben gridler ile oynamışım. Sonradan gridleri düzeltsem bile yolların birbirini bulup doğru şekilde oturması için tüm giriş - çıkış bağlantılarını silip tekrar eklemem gerekti. "Çırpındıkça batmışım" güzel bir örnek :)

kicad_hata.png

Demonte güç kaynağımın şema çizimlerini besleme devresi, kademe devresi, güç kaynağı devresi, arduino devresi gibi bölümlere ayırıp her birine bir sheet açtım.
Aradaki bağlantıları input - output lar ile sağlamak istiyorum. Bu giriş - çıkışlar resimde de açıkça görünüyor.
10dk öncesine kadar bunları bir birine bağlayabiliyordum. Ama ne yaptıysam benden yada programdan kaynaklı bir hata yüzünden şuan birleştirme yapamıyorum.
Var mı bir fikri olan?

16161 eklentisine bak
Global bağlantıları kullandın mı ?

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,938
Son üye
oguzbaste

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back