Atak
Aktif Üye
Elektronikçimden ne zaman kutupsuz kondansatör alsam mercimek olanlar hariç şu alttaki resimdekiler gibi köşeli kılıfta alıyorum. Açıkçası yaptığım devrelerde bugüne kadar bunu sorgulamadım ama yabancı bazı projeleri görünce onlarda genelde daha yuvarlak kıvrımlı ve sanırım iki bacak arası mesafe bunlara göre 0.1 inç daha uzun.
Bende olmayan tarzda olanlar da alttakiler.
Gitar pedalı yapmayı deniyorum. Ses ile ilgili bir durum olduğu için daha dikkatli olmam gerektiğini düşündüm. Belki tonu değişir diye. Bu ikisi arasında bir fark var mıdır, sadece kılıfları mı farklı? Fark varsa hangisini tavsiye edersiniz?
Bir diğer sorum da bu tantal kondansatörler kutuplu değil mi, bir çizimde şöyle bir şeye rastladım? Yanlış mı çizilmiş acaba?
Bende olmayan tarzda olanlar da alttakiler.
Gitar pedalı yapmayı deniyorum. Ses ile ilgili bir durum olduğu için daha dikkatli olmam gerektiğini düşündüm. Belki tonu değişir diye. Bu ikisi arasında bir fark var mıdır, sadece kılıfları mı farklı? Fark varsa hangisini tavsiye edersiniz?
Bir diğer sorum da bu tantal kondansatörler kutuplu değil mi, bir çizimde şöyle bir şeye rastladım? Yanlış mı çizilmiş acaba?