Led Aydınlatma Modifiye

Endorfin35+

Kayıtsız Üye
20 TL gibi bir fiyata led adınlatma bulunca bir kaç adet satın aldım. yaklaşık 3 saat çalıştıktan sonra sigorta attı ve içindeki smps yandı. Sağlam olanı incelediğimde smps kısmını hiç sağlıklı bulmadım. Sağlam olanlardan birini birkaç dakika çalıştırdıktan sonra filitre kondansatörüne dokununca elim yandı...

Neyse durum böyle olunca bu ledler 24V ile nasıl çalışır derken ufak tefek modifiye ile barları 24v a çevirdim. Bağlantı şemasını ekliyorum.

1621597919342.png

1621598454266.png

1621598485699.png

1621598519036.png

Ekler

İyiymiş ya. Modifiye ile adam oluyorsa bende alayım dedim bir an için ama sonra kendime koyduğum alım yasağı aklıma geldi :)

Seninkinin ledleri iyiymiş. Bende de bundan bir tane var. Led kısmı da çöp. Müdahale edilmeyecek kadar kötü imal edilmiş.

Kendime çalışma masama üstten aydınlatma için uygun bir led arıyorum.

Muhtemelen bu ürünün içine serit led alıp iki satır döşeyip harici 12 volt ile çalıştıracağım.

Led işi sanş ili galiba. Evimde mutfakta led spotlar ve şerit led 8 yıldır sorunsuz. Tek detay besleme normal trafolu...

Led işi sanş ili galiba. Evimde mutfakta led spotlar ve şerit led 8 yıldır sorunsuz. Tek detay besleme normal trafolu...
Bence de şans işi.
İki tane aynı marka model spot led aldım taktım banyo dolabına. 2 sene çalıştıktan sonra biri gitti, diğeri 3.senesini dolduracak hala devam ediyor.

Seninkinin ledleri iyiymiş. Bende de bundan bir tane var. Led kısmı da çöp. Müdahale edilmeyecek kadar kötü imal edilmiş.

Kendime çalışma masama üstten aydınlatma için uygun bir led arıyorum.

Muhtemelen bu ürünün içine serit led alıp iki satır döşeyip harici 12 volt ile çalıştıracağım.
5050 çipli alırsan led kalitesi ve ışık kalitesi gayet iyi olur piyasada cok ucuz fiyata satılan tek çipli ledler var onlar hem ışık kalitesi olarak hem de led kalitesi olarak vasat derecede internet üzerinde 5050 veya üç çipli olarak aratırsan kolaylıkla bulabilirsin

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back