Nema 17 motorunu DRV8825 sürücülü MKS DLC 32 v2.1 anakartına nasıl bağlayabilirim?

kadirCN

Yeni Üye
Merhaba, lazer makinası yapıyorum. İlk defa giriştim bu işe. Motorumdaki fazlar 1A 1B 2A 2B (harflerin doğru olduğuna emin değilim) şeklinde, anakartımdakiler ise 1B 1A 2A 2B. Fakat ben bu kartta DRV8825 sürücüsünü kullanıyorum ve otomatik olarak anakarttaki faz çıkışları 2B 1B 1A 2A oluyor. Ben buna motorumu bağladığımda çalışıyor normalde çalışmaması gerekmez mi? Nerde hata yapıyorum anlamadım veya nasıl bağlamam gerek bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim

Motor siralamasi 1A 1B 2A 2B
Karttaki siralama 2B 1B 1A 2A

Motor konnektorunde ortadaki iki ucu yer degistirmen gerekli. Motor ters donerse setuptan ayari vardir.

Yada motor konnektorune ait kablolari uygun bir yerden kes. Ana karta gore yeniden uygun sirada bagla. Daralan makaron kullan.

Bahsettigin siralamada motor donebilir fakat yondegisikliklerinde vs sorun cikartir. Tork da cok duser.

Motor siralamasi 1A 1B 2A 2B
Karttaki siralama 2B 1B 1A 2A

Motor konnektorunde ortadaki iki ucu yer degistirmen gerekli. Motor ters donerse setuptan ayari vardir.

Yada motor konnektorune ait kablolari uygun bir yerden kes. Ana karta gore yeniden uygun sirada bagla. Daralan makaron kullan.

Bahsettigin siralamada motor donebilir fakat yondegisikliklerinde vs sorun cikartir. Tork da cok duser.
hocam motordaki tüm kombinasyonları denedim fakat 1A 1B 2A 2B harici hiç biri çalışmıyor

1737883044224.png

Motorun 4 kablosunu omaj olcumu yaparak 2 +2 ayir.

Bir gruba A diger gruba B de.

Bu gruplamaya gore bagla.

Uzerinde fazla durulacak bir konu degil.

Hocam olmuyor denedim sürücüyü bağlayınca kart 2A 1A 1B 2B veriyor motoru da 1A 1B 2A 2B olarak bağlayınca çevirebiliyor başka türlü dönmüyor hiç bir şekilde yanii şu an düşünüyorum acaba yazılımda mı bir sorun var.

Bu siralamalari nasil el de ettim onu anlamadim. Kart tarafindaki siralama dogru kabul et.

1A 2A ya baglayacagin motor sargisini bulmak icin omaj gordugun iki sargiyi buraya bagla. Ayni islemi 1b 2b icin yap.

Daha once dedigim gibi motor kablolarinin siralamasini degistirsen dahi surucun motoru dondurmeye devam edebilir. Fakat elindeki ciplerin bunu basarabilecegini sanmiyorum. Motorun dondugu baglanti dogru baglantidir.

Motorun 1A !B 2A 2B uclarini nasil tespit ettin?

hocam hepsi doğru gidiyor test ettim tek sorun konnektördeki 1A ya sürücüden 1B diğerlerine de aynı şekilde farklı farklı fazlar gidiyor

Surucu ---Motor

1A---1A
2A---2A
1B---1B
2B---2B

Bu calisir.
-----------------------------

1A---2A
2A---1A
1B---1B
2B---2B

Bu calisir. Motor ters doner.
1A---1A
2A---2A
1B---2B
2B---1B

Bu calisir. Motor ters doner.

1A---2A
2A---1A
1B---2B
2B---1B

Bu calisir.

1A---1B
2A---2B
1B---1A
2B---2A

Bu calisir.

Neyse calismasi sorunlu baglantilar

Surucunun A cikisindan birisi motorun A sargisina diger B sargisina

Bu baglanti cogu surucude calismaz. Cok cok nadir suruculerde calissa da bu baglantiyi kullanmamak gerekir.

Sistemin geri kalanı hakkında bilgi verirseniz çözüme giden yolu kolaylaştırmış olursunuz.

Güç kaynağınız, bağlantılarınız, testi nasıl yaptığınız.... vb

24 volt 200 watt güç kaynağı kullanıyorum mksnin orijinal yazılımı kurulu sürücülerden 0,75 akım veriyorum kart sadece güç kaynağına bağlı harici hiç bir bağlantı yok motora bağlı olan kabloların yerlerin değiştirerek denedim.
kullandığım yazılımda bu;

Sürücüyü ayrıca test edilmesi mümkün mü? breadboard üzerinde sinyal jeneratörden frekans verin. Önce driverin çalışmasından emin olmak lazım.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,264
Üyeler
2,931
Son üye
kadirCN

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back