Odyofil sigortaları

taydin

Timur Aydın
Staff member
https://www.synergisticresearch.com/fuses/ firması odyofil müzik sistemlerine özel sigorta geliştirmiş.

1) Bu sigortalar yönlü! Ters takarsan ses detayı kaybediyorsun.

2) Aynı yeni arabanın motorunu açtığımız gibi, bu sigortaları da şöyle 200 - 300 saat "açmamız" gerekiyor. Asıl iyi sesi ondan sonra veriyor.

Fiyat belirtmemiş ama birkaç yüz dolar falandır herhalde. Bu ürünle ilgilenenler varsa, veya satın almış olanlar varsa benle iletişime geçsin. Elimde az kullanılmış boğaz köprüsü var, çok uygun fiyata veriyorum! :cool:

Bu tür "reklamlar" her sektörde var
80 lik dedeleri Kazonova yapacak diyen ilaçlar
Corona ya karşı paça yeyin diyenler
10 kilo saf balı 70 liraya adresinize gönderiyoruz diyenler

Ancak birde Çinin çakma TDA ları çıkmadan yllar önce 1980 -1982 lerde (muhtemelen o yıllarda siz 2-3 yaşlarında idiniz); tahlil laboratuarından işini bitirip çıkmak üzereyken , dinlediği ses sistemindeki müziğin kalitesine hayran olup sigarasını tüttürüp kahvesini yudumlayıp 28 dakikalık Kahır Mektubunu sonuna kadar dinleyen hastalar vardı.
Yada arkadaşının dükkanına gelip "Koy abi şu kaseti deyip " sonrada "Benim Mercedes otobüsde bu ses yok " diyen otobüs sahipleri vardı.

Daha onlarca örnek verebilirim.Bu insanlara böyle desinler diye para vermedik ama ben bunları yaşadım.
Bu devirde herkesin bir fikri var ama eskilerin de yaşadıkları var.Onlar nolacak

*Umarım "Ses sisteminin testini bir hastaya ve bir otobüs şöförüne bağlamak ilginç ti" gibi "zeka dolu" cevaplar yazılmaz.
Mozart duyduğu her müziği notaya dökebiliyordu
yani
Yanisi "Dinleyici " var dinleyici var

Son düzenleme:
Birçok sektörde bu şekilde yalan yanlış bilgi vermenin yasal bir sonucu olacaktır. Sen mesela koronaya iyi geliyor diye 10 katı fiyatına paça satarsan polis kapına dayanacaktır.

Ama bu odyofil piyasasında durum böyle değil. Sen paralı odyofile 50 bin dolarlık CD çaları satarsın ve kimse de senin sahtekarlık yaptığını iddia edemez. İddia etmeyi bırak, adam hem 50 bin doları sana veriyor, sonra da teşekkür edip mutlu bir şekilde dükkandan ayrılıyor:tamam1

Adam sonradan memnun olmasa da gene yasal olarak bir sıkıntı oluşmuyor. Şu senaryoyu düşünelim: Odyofile 50 bin dolarlık CD çaları sattın ve satarken de adama şöyle dedin "Abi bu CD çalardan çıkan ses çok berrak, ses sahnesi geniş, baslar otoriter, tizler çıtır". Adam da tamam dedi, verdi parayı, aldı cihazı ve gitti. Bir hafta sonra cihazı getirdi ve "bundan çıkan ses berrak değil, ses sahnesi dar, bas otoriter değil tizler de çıtır değil." Olay mahkemeye taşındı. Mahkemenin ne yapması lazım? Bir bilirkişiye sorması lazım bu CD çaların ses berrak mı, ses sahnesi geniş mi, baslar otoriter mi, tizler çıtır mı" diye. Bunun cevabını verebilecek bir bilirkişi var mı? YOK. Çünkü bunlar teknik olarak ölçülebilen şeyler değil. Bana göre çıtır olan şey, sana göre cızırtılıdır. Sana göre pısırık olan bas bana göre otoriterdir. O yüzden mahkeme davayı reddedecek ve odyofil haksız bulunacaktır.

Bir bilirkişiye sorması lazım bu CD çaların ses berrak mı, ses sahnesi geniş mi, baslar otoriter mi, tizler çıtır mı" diye. Bunun cevabını verebilecek bir bilirkişi var mı? YOK. Çünkü bunlar teknik olarak ölçülebilen şeyler değil. Bana göre çıtır olan şey, sana göre cızırtılıdır. Sana göre pısırık olan bas bana göre otoriterdir. O yüzden mahkeme davayı reddedecek ve odyofil haksız bulunacaktır.

Öyle çıtır ,cızırtı tabirlerinden anlamam ama o zamanlar yaptığımız cihazlardan benim gördüğüm bas vurduğunda adeta adamın ciğerini sallaması birde ilk defa bu kalitede cihaz dinleyen adamın , yüzüme ablak ablak bakıp sırıtmasıydı.
Ticaretle uğraşanların ise hemen
"Satıyormusun abi" demesiydi.

Son düzenleme:

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back