frekans50
⁵⁰
Yenileme sırasında arka lastiklerin daha fazla aşındığını gördüm. 4ü sıfır olarak takılmıştı. Patinaj yaptırdığım neredeyse hiç olmamıştır.
Acaba önden çekişli araçlarda öndekiler mi fazla aşınıyor? Balans ve rot ayarının sorunsuz olduğunu varsayarak...
Ben bu durumun otomobil teknolojisi ile ilgili olabileceğini düşünüyorum. Yönlendirme işlemi sadece iki tekerden yapıldığı için arkadakilerin daha fazla aşınması normal olabilir. Bu fark çok az olduğundan ihmal ediliyor galiba.
İdeal olarak direksiyon hareketiyle 4 teker birlikte dönerek yönlendirme sağlamış olsa belki tüm lastikler eşit aşınacak.?
Acaba önden çekişli araçlarda öndekiler mi fazla aşınıyor? Balans ve rot ayarının sorunsuz olduğunu varsayarak...
Ben bu durumun otomobil teknolojisi ile ilgili olabileceğini düşünüyorum. Yönlendirme işlemi sadece iki tekerden yapıldığı için arkadakilerin daha fazla aşınması normal olabilir. Bu fark çok az olduğundan ihmal ediliyor galiba.
İdeal olarak direksiyon hareketiyle 4 teker birlikte dönerek yönlendirme sağlamış olsa belki tüm lastikler eşit aşınacak.?
4 Tekerlek Direksiyon Sistemi (4WS) kullanmış 14 otomobil markası - Sekiz Silindir
4WS, 4 Wheel Steering yani Türkçe’de 4 Tekerlek Direksiyon olarak adlandırılan sistem, karmaşık yapısı ve maliyetli olmasıyla biliniyor olsa da, özellikle belli hızlarda yol tutuş açısından büyük fayda sağlıyor. Ayrıca düşük hızlarda da manevra rahatlığı sağlaması sayesinde özellikle şehir içi...
www.sekizsilindir.com
Son düzenleme: