Hocam displayde herhangi bir görüntü alamıyorum proteusta denerkenİyi cevap almak için soruyu iyi sormak gerek.
Acaba nasıl bir hata alıyorsunuz?
başka bir konu, birisi lutfedip yardım edecek olsun. kodunuzu nasıl deneyecek? resme bakıp eliyle tekrar mı yazacak? kim uğraşır bununla?
Kusura bakmayın hocam daha önce bu şekilde bir paylaşım yapamamıştım. Buyrun şimdi paylaşıyorumİyi cevap almak için soruyu iyi sormak gerek.
Acaba nasıl bir hata alıyorsunuz?
başka bir konu, birisi yardım etmek istemiş olsun.
kodunuzu nasıl deneyecek? resme bakıp eliyle tekrar mı yazacak? diğer resminize bakarak proteusta şema mı çizecek?
Kim yapar bunu ?
ben de kodu yeni inceledim port b = sayı seklinde yapmaya çalışmış ama tabiki o şekilde çalışmaz yukarıda bir dizide 7 segmentte sayılara karşılık gelen hexadecimal değerler saklanmış port b ye gönderilmesi gereken o dizideki değerler ayrıca gördüğüm kadarı ile 7 segmentin ortak ucunu gndye çeken transistörün beyzi lojik 1 e çekilmemişdisplayde görüntü için bir kod göremedim. o nasıl olacak? Bilmediğimiz bir yöntem olabilir. ben anlamadım
kodu nasıl derleyeceğiz o da belli değil acaba hangi derleyici kullanıldı. C sabit değil bir çok derleyici var. umut vermiş olmayayım ben sadece yol gösterdim
Bütün iş main veya interrupt içinde olur
keypad_oku ile tuşları okuyoruz.
sonra ne olacak? hiç. ekrana bir şey yazılacaksa bile o nasıl yapılacak? kurgu eksik gibi.
return tus;
return digit[ tus] ;