pioneer teyp, entegre değişimi sonrası ses çıkışı yok

asicocuk34

Aktif Üye
elimde 2 adet aynı sorunlu pioneer teyp var, ses çıkışı kısadevre olduğu için PA2032A ses çıkış anfi entegresini değiştirdim.
Sistem ayarlarını konrol ettim bir ses çıkışı yok.
cihaz çalışıyor ama her hangi bir ses çıkışı yok.
pm9003a entegreyide değiştiridm gene bir ses çıkışı yok.
anakartlar iyice kontrol ettim kısadevre olan bir kompanent bulamadım.
entegre yollarını ve bacaklarını kontrol ettim,
voltajları kontrol ettim.
2 cihazda da voltaj var. ses amfi entegresi hiç ısınmıyor ve ses çıkışı yok.
sen anfi entegresi volum bacağında ses açıkken 4 volt var ses kapalıyken voltaj yok, yani normal

internette araçtırdım bu sorunla karşılacan birçok kişi var ama hiçbiri cevap alamamış.

2 pionner teyptede sıfır entegeler takmama rağmen ses yok sebebi nedir bilen var mı?

Son düzenleme:
sen anfi entegresi volum bacağında ses açıkken 4 volt var ses kapalıyken voltaj yok, yani normal
Volüm bacağından başka bir ses kuvvetlendiriciye çıkış verin. (Test amaçlı Düşük güçlü bir ampli de olabilir)
Ses duyarsanız, çıkış entegresi arızalıdır.
Ses çıkışı yoksa geriye doğru kontrollere devam.

Son düzenleme:
entegrenin giriş bacaklarına, ses sinyali geliyor mu? bunu kontrol edin.
axu girişinden osiloskopun voltaj jeneratörü ile kare dalga verdim.
pm9013a ses entegresinin giriş bağına kare dalga geliyor ama çıkışta kare dalga yok.
"sys+5.78" ve "vdd 3V" voltajları var.
ama entegrenin tam datasheet'ini bulamadığım için STB bacağının kesin ne olduğundan emin değilim.
"STB" mutemalen "Standby" ama voltaj yok. "
STB" bacağı işlemciye "1k" direnç ile bağlı.

burada tıkandım...

benzer teyp şeması

axu girişinden osiloskopun voltaj jeneratörü ile kare dalga verdim.
pm9013a ses entegresinin giriş bağına kare dalga geliyor ama çıkışta kare dalga yok.
"sys+5.78" ve "vdd 3V" voltajları var.
ama entegrenin tam datasheet'ini bulamadığım için STB bacağının kesin ne olduğundan emin değilim.
"STB" mutemalen "Standby" ama voltaj yok. "
STB" bacağı işlemciye "1k" direnç ile bağlı.

burada tıkandım...

benzer teyp şeması
malesef yanlış yerden ölçmüşüm 3.3 volt standby voltajı var.

ses girişinde ses var mı yok mu diye bakmanız gerekirdi. oraya kontrolsüz sinyal uygulamak geriye doğru cihazı bozabilir.
Ses girişinde ses var mı yok mu? kulaklık bağlayıp kontrol edin. yada harici bir anfi bağlayıp ses olup olmadığını kontrol edin

ses girişinde ses var mı yok mu diye bakmanız gerekirdi. oraya kontrolsüz sinyal uygulamak geriye doğru cihazı bozabilir.
Ses girişinde ses var mı yok mu? kulaklık bağlayıp kontrol edin. yada harici bir anfi bağlayıp ses olup olmadığını kontrol edin
rica etsem biraz daha detaylı anlatır mısını? "Sesi girişi" derken neyi kasterdiyorsunuz? cihazın aux soketinimi yoksa ses entegresinin "aux-L" ve "aux-R" girişleri mi? kulaklığı tam olarak nerelere bağlayabiliriz?

ses çıkış entegresinin(pa2032a) girişinden bahsediyorum. entegrenin (input) pinlerinde ses sinyali var mı yok mu?

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,546
Üyeler
3,059
Son üye
fb88gay

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
Back