mkara
Yeni Üye
Elektrik elektroniğe hobi olarak ilgi duyuyorum fakat neredeyse sıfır bilgi, google araştırması ve yapay zeka katkısıyla birşeyler yapmaya çalışıyorum.
Daha önce bir kuluçka makinesi yapmıştım strafor kutu içine, fareler kemirince daha iyi birşey yapma hevesi geldi. Hazır kitler satılıyor bu iş için ama ben nasıl yaparım derken arduino ya bi merak saldım. Nasıl çalışır derken Proteus programını buldum ve kendimce bir şeyler ortaya çıkardım.
Kuluçkaya koyulan yumurta cinsini seçme
Seçilen cinse göre süre, sıcaklık, nem ayarlaması ve bunlara müdahale edilmesi gibi seçenekler mevcut.
Arduino mega
5110 lcd
4x4 tuş
SHT31 sensör (kabinin orta ve üstünde konumlanacak şekilde 2 adet)
DS3231 RTC
4 lü röle (ısıtıcı, nem, fan ve viyol motorunun kontrolü)
Sorularım;
Sensörleri bağlarken direnç kullanmam gerekli mi? Çünki 50-80cm kablo ucuna bağlamam gerekli.
Cat6 kablo bağlantılarda kullanılabilir mi? Elimde atıl durumda farklı uzunluklarda cat6 kablo var kullanayım diyorum.
Proteus ta ic2 adresi değiştirilebiliyor mu? Eklediğim görselde çalıştırdığımda sensör hatası alıyorum. Zaten sht31 bulamadım 21 ekledim, acaba bundan kaynaklı mı.
Malzemelerin neredeyse hepsini sipariş verdim.
Öneri ve görüşlere ihtiyacım var.
Daha önce bir kuluçka makinesi yapmıştım strafor kutu içine, fareler kemirince daha iyi birşey yapma hevesi geldi. Hazır kitler satılıyor bu iş için ama ben nasıl yaparım derken arduino ya bi merak saldım. Nasıl çalışır derken Proteus programını buldum ve kendimce bir şeyler ortaya çıkardım.
Kuluçkaya koyulan yumurta cinsini seçme
Seçilen cinse göre süre, sıcaklık, nem ayarlaması ve bunlara müdahale edilmesi gibi seçenekler mevcut.
Arduino mega
5110 lcd
4x4 tuş
SHT31 sensör (kabinin orta ve üstünde konumlanacak şekilde 2 adet)
DS3231 RTC
4 lü röle (ısıtıcı, nem, fan ve viyol motorunun kontrolü)
Sorularım;
Sensörleri bağlarken direnç kullanmam gerekli mi? Çünki 50-80cm kablo ucuna bağlamam gerekli.
Cat6 kablo bağlantılarda kullanılabilir mi? Elimde atıl durumda farklı uzunluklarda cat6 kablo var kullanayım diyorum.
Proteus ta ic2 adresi değiştirilebiliyor mu? Eklediğim görselde çalıştırdığımda sensör hatası alıyorum. Zaten sht31 bulamadım 21 ekledim, acaba bundan kaynaklı mı.
Malzemelerin neredeyse hepsini sipariş verdim.
Öneri ve görüşlere ihtiyacım var.