Projem için PLC önerisi

uguner

Yeni Üye
Merhabalar,

Pek karmaşık olmayan bir projem var. Projenin temel işlevi LVDT sensörü verisine göre AC Servo motor kontrolü yapacak, CAN ile haberleştrieceğim. Motorun elektromanyetik freni de olacak. Ekran ve tuş takımı olacak. Tabii ufak çevre birimler de var. IR sensör, sıcaklık sensörü vs. Çok kompleks bir proje değil fakat PLC kullanmak istiyorum. Benim işimi hangi PLC görür? Pek PLC projem yok hem öğrenmiş olmak da istiyorum böylelikle.
-

LVDT sensörler ve haberleşme modülleri için bu firmanın ürünlerine bakabilirsiniz.
Ben sahada ProfiNET ile haberleşen modüllerini Siemens S7-1200 PLC ile deneyimlemiştim.

Güncel işlerde artık Ethernet tabanlı iletişim protokollerinin kullanılması taraftarıyım, tavsiye ederim.

İşin içine servo motor + sürücü girince genelde tercihim EtherCAT tabanlı ürünler oluyor, Omron NX1P2, Omron 1S servo sürücü ve motorları kullanılabilir. Uygun fiyatlı Ethernet haberleşmeli bir HMI ile sistemi tamamlayabilirsiniz. Diğer sensörler için uygun genişleme modüllerini Omron'dan temin edebilirsiniz. Yine LVDT sensör için Keyence EtherCAT tabanlı modelini kullanabilirsiniz.

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back