Sanatçı (MicroChip) Burada ne demek İstemiş...

Dede

https://www.facebook.com/End.El.San.Ltd.Sti
Tarafıma gelen maillerde zaman zaman bazı ürünlerin sonlandırıldığı bazılarında değişikliğe gidildiği ile ilgili bilgiler gelir.
Çoğu zamanda içeriğine bakmadan silerim.
Bu gün ne demişler bir bakayım dedimdi...
SOT-23 5 bacaklı ürünlerde yapılan değişiklikten bahsetmişler ancak hiç bi halt anlamadım.
Neyini değiştirmişler acep?
1738045885153.png

İlgili Link

Çip üretiminde malzeme değişimini beyan ediyorlar.
Örneğin wire material - silikon ile pini bağlayan telin (mühtemelen) malzemesi saf altından altın bazlı alaşım ile değişmiş.
imho, altın fiyatları uçunca üretim maliyetlerini düşürmeye çalışıyorlar. Tüm grade'leri kapsamayabilir.

Buınlar REACH uyumu arıyorsanız önemli şeyler. Normal kullanıcıyı pek alakadar etmez.

"REACH uyumu" nedir üstad.
Avrupa birliğinin içinde kimyasal madde bulunan çoğu sisteme getirdiği düzenleme. Parfümden, mobilyaya kadar bir çok alanda denetimi var. Çok random bir yerde karşılaşmıştım. Bu bilgiyi kullanmak bugüneymiş.

Cihazlarımız bir süre sonra ne oluyor: ÇÖP.
İşte AB gibi ülkeler diyor ki kardeş çöpe giden bu ürünler benim suyumu, toprağımı kirletmesin vs. ileride. Bunun için bir malzeme neden üretiliyor önem arz ediyor.

Bir zaman önceye kadar evdeki ocak kartlarının içindeki lehimde kurşun vardı. Yemek yapıyorsun, ortalık sıcak, buharlı ve kurşunlu lehim var ohhh misss....

ROHS'un çıkma nedenlerindendir bu da ek bilgi.

Forum istatistikleri

Konular
7,274
Üyeler
2,933
Son üye
talhassmiths

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back