Trafo girişine seri kondansatör bağlarsak ne olur?

mechanic

poor user
https://tinyurl.com/2bfpally

Simulasyonda trafonun induktans değerini 1 henri seçtim. Seri 10uf kondansatör bağladım. N1/N2 oranı 20 .

Kondansatör için sürgü koydum.1uf-10uf arası ayarlanabiliyor.

Konuyu yanlış yere açtım galiba. Uygun yere taşıyabilir misiniz?

Son düzenleme:
Bunu, giriş voltaj frekansının üç ayrı değeri için incelemek lazım. Trafo kaçak endüktansına L diyelim, kapasitöre de C.

1) Frekans LC rezonans frekansından küçük ve azaltılıyor. Bu durumda C nin empedansı giderek artar. Giriş voltajı git gide daha fazla bölünür ve trafo çıkış voltajı giderek azalır.

2) Frekans LC rezonans frekansına eşit. Kaynaktan büyük bir akım çekilir çünkü rezonans frekansında L ve C empedansları birbirini iptal eder, sadece kaçak direnç kalır.

3) Frekans LC rezonans frekansından büyük ve arttırılıyor. Bu durumda C nın empendansı giderek azalır. Giriş voltajı git gide daha az bölünür ve trafo çıkış voltajı giderek artar.

Bu tabi ideal şartlarda olur. Gerçek şartlarda kapasitörün kaçak endüktansı, trafonun kaçak kapasitesi vardır. C nin empedansı belli bir frekanstan sonra tekrar artmaya başlar.

Forum istatistikleri

Konular
7,300
Üyeler
2,949
Son üye
dündenbiri

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back