Biraz çırpındıktan sonra VS Code Plarformio ve CP2102 USB Dönüştürücü ile Attiny13a Programlama olayını çözdüm.
Öncelikle CP2102 ile Attiny13a bağlantısını yapalım. (Denemedim ama muhtemelen aynı işlemleri Attiny25, Attiny45 ve Attiny85 içinde yapabiliriz)
Bağlantılar resimde gördüğünüz gibi olacak.
GND --> GND
VCC --> VCC
RXD --> TXD
TXD --> RXD
Sonra CP2102 USB Dönüştürücüyü PC ye bağlayalım.
Bu aşamada aygıt yöneticisini açıp bakalım. Eğer bilgisayar CP2102 USB dönüştürücüyü tanımamış ise şu şekilde görünecektir.
Bu durumda aşağıdaki ekteki universal driver ile CP2102 USB Dönüştürücüyü bilgisayarınıza tanıtın.
Tanıttıktan sonra aşağıdaki gibi görünecektir. Benim cihazımda COM9'a bağlandı. Sizin cihazınızda hangi porta bağlandıysa onu aklınızda tutun.
Şimdi geçelim VC Code'a
Resimde gösterdiğim adımları 1-2-3 tıklayarak yeni bir proje oluşturun.
Açılan pencerede "Name" kısmından projenize isim verin.
"Board" kısmından Attiny13'ü seçin ve "Finish" e basın.
Dosyanız açıldığında projenizin "platformio.ini" dosyasına tıklayın.
Sol taraftaki geniş alanda "framework" un altındaki iki satırı sonradan biz ekliyoruz.
upload_port = COM[9] ile CP2102 USB Dönüştürücünün bağlı olduğu portu tanıtyoruz. Sizde hangi porta bağlandıysa onun numarasını yazın.
upload_protocol = custom ise bağlantı protokolünün standartın dışında olduğunu bildiriyor.
Bundan sonra "src" altındaki "main.cpp" dosyasına kodlarımızı yazıp yükleyebilirsiniz.
Öncelikle CP2102 ile Attiny13a bağlantısını yapalım. (Denemedim ama muhtemelen aynı işlemleri Attiny25, Attiny45 ve Attiny85 içinde yapabiliriz)
Bağlantılar resimde gördüğünüz gibi olacak.
GND --> GND
VCC --> VCC
RXD --> TXD
TXD --> RXD
Sonra CP2102 USB Dönüştürücüyü PC ye bağlayalım.
Bu aşamada aygıt yöneticisini açıp bakalım. Eğer bilgisayar CP2102 USB dönüştürücüyü tanımamış ise şu şekilde görünecektir.
Bu durumda aşağıdaki ekteki universal driver ile CP2102 USB Dönüştürücüyü bilgisayarınıza tanıtın.
Tanıttıktan sonra aşağıdaki gibi görünecektir. Benim cihazımda COM9'a bağlandı. Sizin cihazınızda hangi porta bağlandıysa onu aklınızda tutun.
Şimdi geçelim VC Code'a
Resimde gösterdiğim adımları 1-2-3 tıklayarak yeni bir proje oluşturun.
Açılan pencerede "Name" kısmından projenize isim verin.
"Board" kısmından Attiny13'ü seçin ve "Finish" e basın.
Dosyanız açıldığında projenizin "platformio.ini" dosyasına tıklayın.
Sol taraftaki geniş alanda "framework" un altındaki iki satırı sonradan biz ekliyoruz.
upload_port = COM[9] ile CP2102 USB Dönüştürücünün bağlı olduğu portu tanıtyoruz. Sizde hangi porta bağlandıysa onun numarasını yazın.
upload_protocol = custom ise bağlantı protokolünün standartın dışında olduğunu bildiriyor.
Bundan sonra "src" altındaki "main.cpp" dosyasına kodlarımızı yazıp yükleyebilirsiniz.