metatronslove
Üye
4-5 Gündür düşük konfigurasyonlu eski bilgisayarımda yapay zeka dil işleme modelini deneyimlemeye uğraşıyorum. Bu gerçekten çok güç bir çalışma, neredeyse imkansız; yapay zeka modeli çalıştırabilmek için mutlaka 1500-2000 dolar gibi bir yatırımı yapmadan diğer geliştirici ve kullanıcılarla rekabet edebilmek imkansız. Her ne kadar yerel ağda çalıştırılabilecek bir dil işleme yapay zeka modelinin gizlilik ve güvenlik anlamında yararları saymakla bitmeyecek kadar olsa da finansmanı ve kullanılabilirliği deneyim gerektiriyor.
Benim burada size paylaşmak istediğim sunucu ve kullanıcı arabirimi her ne kadar NiceGUI olsa da daha ileriye götürmek isteyenler Flask altyapısını kullanmalıdır. Çünkü Flask'ta 1 günde gelebildiğim geliştirme aşamasında NiceGUI ile 4-5 günde gelebildim ve eğer amaç özgünlük ve özgürlükse NiceGUI'nin çok fazla dayatmaları olmasına karşın, Flask daha esnek ve kişiselleştirilebilir bir yol çizebilir.
Bununla, yerel ağda bir dil işleme yapay zeka modeli indirip yayınlayabilirsin: Sunucu ve Web GUI (python scripti)
Benim burada size paylaşmak istediğim sunucu ve kullanıcı arabirimi her ne kadar NiceGUI olsa da daha ileriye götürmek isteyenler Flask altyapısını kullanmalıdır. Çünkü Flask'ta 1 günde gelebildiğim geliştirme aşamasında NiceGUI ile 4-5 günde gelebildim ve eğer amaç özgünlük ve özgürlükse NiceGUI'nin çok fazla dayatmaları olmasına karşın, Flask daha esnek ve kişiselleştirilebilir bir yol çizebilir.
Bununla, yerel ağda bir dil işleme yapay zeka modeli indirip yayınlayabilirsin: Sunucu ve Web GUI (python scripti)