Bu cihaz; Hava temizleyici, (koku, partikül vs.vs..)
Lehim dumanını temizleyebilir mi?
 
Bir şekilde lehim dumanını bu cihazın emme bölümüne cihazın kendine zarar vermeden çektirmem gerekiyor.
Havayı yanlardan çekiyor olması bu durum için dezavantaj olmuş. Yukarıdan çekse basit bir boruyla halledilebilirdi. Ben lehim dumanı emmek için şöyle birşey düşünmüştüm. Aşağıdaki philips filtreler ve aktif karbon filtreler ile büyük kasa fanlarını kullanıp kutu gibi bir sistem kurmak işe yarar diye düşündüm.

hepa.png
karbon.png


Philips Fc 9323 Power Pro Hepa Filtre 10pcs Activated Carbon Foam Sponge Air Filter
 
Son düzenleme:
Bu cihaz; Hava temizleyici, (koku, partikül vs.vs..)
Lehim dumanını temizleyebilir mi?

HEPA filtresi 0.3 µm olan partikülleri temizliyor. Profesyonel cihazlarda aynısını yaptığını yazıyor.

 
Bu arada cihazı yanlış kullanmışım.
Otomatik seçeneğinde hava akışı çok yavaş oluyor fakat tam gaz çalıştırırsan aşağıdaki gibi iş görmeye başlıyor. Videoda pek anlaşılmasa da bütün dumanı emiyor.:dans1::cheeky5:

Bir de yanları kapatıp sadece önden hava çekmesini sağlarsam bu iş olacak gibi.

 
Mi Home isminde bir programı da var hava kalitesi gibi ölçüm değerleri de izlenebiliyormuş. Biraz daha kurcalamam lazım.
 
Cihazı WiFi ile bağladım. Ortam bilgilerim aşağıdaki gibi çıktı.

Sanıyorum ortamı "Excellent (mükemmel)" olarak sınıflandırıdığı için Manual ayarı da bir kademe yavaş çalışıyormuş.

Bir altta göreceğiniz ekran görüntündeki gibi manual mode settings ayarını en yüksek seviyeye getirdim.

Bir daha duman emme testi yaptım ve yukarıdaki videodan çok daha iyi bir sonuca eriştim. Hiç ihtiyaç kalmamış gibi görünüyor ben gene de çalışma alanını genişletmek için yanları kapatmak istiyorum.


Screenshot_2021-05-24-20-38-56-120_com.xiaomi.smarthome.jpg



Screenshot_2021-05-24-20-39-18-879_com.xiaomi.smarthome.jpg
 
Yanları iç tarafa uygun ebatta kestiğim karton ile kapattım. Dışarından görüntüye tesir eden ya da cihazın çalışmasına engel hiç bir sorun gözlemlemedim. Geçici bir şey ama zaten daha fazlasına ihtiyaç da yok.

IMG_20210524_205644.jpg
 
Yanları kapatınca tekrar bir test yaptım ve mükemmel bir sonuç elde ettim.

Buradaki testi 20-25 cm mesafeden yaptım. Bu mesafeden kesinlikle sorunsuz çalışıyor! Mesafeyi arttırmam gerekirse, çalışma masama dumanı cihaza yönlendirecek küçük bir fan ilavesi yapabilirim.

Böylece sadece filtre fiyatına bütün işi çözdüm! :dans1:


 
Son olarak cihazı masanın lehim işlerini hallettiğim tarafana yerleştirdim. Cihazı ölçerek almıştım ama bu kadar iyi denk geleceğini beklemiyordum.

Şimdi manuel olarak tam performans çalıştırıp, silikon pad üzerinde lehim yaptığımda rahatasız edici bir dumana maruz kalmıyorum.

Güzel tarafı burada sürekli açık, yani normal zamanda da ortamın hava kalitesini artırmaya yardımcı olmaya devam ederek asıl üretilme amacında da hizmet edecek.


IMG_20210524_212905.jpg
 
Sorması ayıp olmazsa maliyet ne tuttu? Sigara ile test yapmadığınıza göre tiryakisi değilsiniz tebrik ederim bu konuda :). Sonuç çok güzel olmuş paylaşımınız için teşekkür ederim.
 
hayırlı olsun güzel çözüm oldu ama böyle olsunda istemezdim açıkcası güzel bir cihaz yaparız diye düşünüyordum
 
Sorması ayıp olmazsa maliyet ne tuttu? Sigara ile test yapmadığınıza göre tiryakisi değilsiniz tebrik ederim bu konuda :). Sonuç çok güzel olmuş paylaşımınız için teşekkür ederim.

Maliyeti söylediğim gibi filtre fiyatana denk geldi. Bugün filtreler 300-400 TL civarında. Tam fiyatı telaffuz etmemin bir sakıncası yok ama insanlarda beklenti oluşturur. Neticede 2. el olarak aldım. Sigara kullanmıyorum.
 
hayırlı olsun güzel çözüm oldu ama böyle olsunda istemezdim açıkcası güzel bir cihaz yaparız diye düşünüyordum

Bu işe başlarken benim de niyetim güzel bir cihaz yapmaktı. Halen de isterim.

Bu sonuç kaderin cilvesi oldu. Bu bütçe ile şimdiden sonra masraf etmeye devam etmek rasyonel olmaz...
 
Videoyu hazırlayan yaya yaya anlatmış hızlandırarak izleyebilirsiniz.

 
ÖN - ARKA
20220213_163922.jpg
20220213_163726.jpg

Philips süpürge makinesinin filtresiyle yaptım. Yalnız o süngeri çıkarttım kötü durumda diye ve çok kalındı onun yerine ince karbon filtre buldum çinden onu getirtcem böylelikle duman emici tamamlanmış olacak bu şekilde sadece uzaklaştırıcı görevi görüyor.
 
ÖN - ARKA
15619 eklentisine bak15620 eklentisine bak
Philips süpürge makinesinin filtresiyle yaptım. Yalnız o süngeri çıkarttım kötü durumda diye ve çok kalındı onun yerine ince karbon filtre buldum çinden onu getirtcem böylelikle duman emici tamamlanmış olacak bu şekilde sadece uzaklaştırıcı görevi görüyor.
Bir tek ben degilmisim demek bunu dusunen. :D:dans1::dans1:Ben de Philips elektrik süpürgesinin EPA filtresinin ardina 12 Cm. fan bagladim. Benimki biraz cirkin duruyor ama, bu kadar estetik olmadi. Kiskandim simdi. :D:D Filtrenin buyuklugu 12 Cm fan ile aynı. Fan yalnizca filtreden hava ceksin, emis iyi olsun diye etrafina sicak silikon siktim sadece. 5 tanede yedek filtre süngeri geldi yaninda. Ne kadar ise yarar bilmem ama markasi belli olmayan Cin isi filtrelerden daha fazla guven veriyor.

Not : Agirligi 300 gr kadar. Akrobat cep telefonu tutucuya monte ettim, masada durmuyor. Bu sekilde istedigim herhangi bir yere yaklastirabiliyorum. Tam ustunde olunca tum lehim dumanini hup diye icine cekiyor. :dans2:
 
lehim-fan1.jpg

lehim-fan2.jpg


Bu da benim geçenlerde toparladığım alet. Filtre etmese de uzaklaştırma işini çok iyi yapıyor, lehim yaptığım parçaya fazla yakın olmasına gerek kalmıyor. Odayı zaten havalandırıyorum, dumanın suratıma çarpmaması benim durumumda yeterli.

Birbirne eş iki bilgisayar kasası fanı, altta pilleri var, laptobun eski pilleri. Voltajı minyatür step-up modulle 18 volta çıkararak çalıştırıyorum fanları. bir de li-ion şarj modülü ve swiç ekledim. Ayakları da galvaniz tel bükerek oldu. Flaş üzerineki tozu parlatmış, aslında göründüğü gibi tozlu değil :) . Daha önce yapmamam veya almamamın büyük hata olduğunu düşünüyorum. Nefesini tutmak yeterli çözüm değil. Üzerine bir de kartondan sundurma yaptım :) , süs değil işe yarıyor.
 
Aslında ben bu projeyi biraz geliştirdim ama yarısından fazlasını bitirmiş olsamda sonuçlanmadığı için henüz paylaşmadım. Bittiğinde komple otomatik bir sistem olacak... :D
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,886
Mesajlar
100,453
Üyeler
2,493
Son üye
cym247

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top