Recent content by prada

  1. P

    240W SUPERVOOC Adaptör için USB Type-C multimetre test cihazı nereden bulunur?

    Yurt dışından Realme GT5 telefon ve yanında 240W SUPERVOOC şarj cihazı gelecek. Gerçekten 240W muhteşem bir değer ancak bazı şüphelerim var. Örneğin Redmi, Note 12 Pro Explorer modeli içinde 210W sunduğunu söylüyor ama bu değerlere çıkılamadığı bazı kaynaklar tarafında yazılıp çizildi. Ben bu...
  2. P

    Nerede hata yapıyorum?

    Tamamdır oldu. Teşekkür ederim.
  3. P

    Nerede hata yapıyorum?

    Hocam elimde bir tane 9V pil var. Bir tane daha pil mi almam lazım yoksa breadboard üzerindeki eksi ve artı hattan Arduino'ya kablo çeksem olur mu?
  4. P

    Nerede hata yapıyorum?

    Hocam dün dediğiniz şekilde bağladım ama yine olmadı. Sonrasında deneye yanıla bir şekilde çalıştırmaya başardım. Şu anda istediğim şekilde çalışıyor ama Arduino'ya bilgisayar bağlantısı olmadan güç gitmiyor. Bilgisayar bağlantısı olmadan çalıştırmak için Arduino için ek pil almam mı gerekiyor...
  5. P

    Nerede hata yapıyorum?

    Tamamdır hocam düzelttim. Dokuzuncu pini(kodda yazan motor pini) base bacağına bağladım. Emitter bacağına eksi(-) kutbundan aldığım kabloyu bağladım. Collector bacağına da DC motorun eksi(-) yönü geliyor. Hocam elimde kondansatör olarak 100nF yok hocam 1uF var. 1uF kullanmam sorun olur mu...
  6. P

    Nerede hata yapıyorum?

    Elimde 1uF 50V Kondansatör var. Sanırım diyota paralel derken -her ne kadar ThinkerCad üzerinden tam gösteremesem de- kondansatörün bacakları hemen diyot bacaklarının üstüne yani g12 ve g16'ya gelecek. Şöyle düzenledim umarım olmuştur. Dokuzuncu pini(kodda yazan motor pini) base bacağına...
  7. P

    Nerede hata yapıyorum?

    Yok hocam transistör kullanılıyor hatta dediğiniz gibi base bacağından motora açma kapama yapılıyor. Hocam siz bir deneyin zahmet olmazsa ben de ona göre ilerlerim Örnek video ekledim hocam. Videoda farklı transistörler kullanılıyor ama mantık aynı, bu videodaki gibi olması lazım.
  8. P

    Nerede hata yapıyorum?

    Hocam kodu yükledim. Kodlarda sorun yok zaten 15-20 satırlık bir kod. Sizde bu kod ile deneyin istersiniz.
  9. P

    Nerede hata yapıyorum?

    Hocam hepsini yaptık. LED yanıyor ama DC motor çalışmıyor. Hocam bu videodaki gibi olması gerekiyor işte. DC motorun hızlanma-yavaşlama-durma döngüsü içinde çalışması lazım.
  10. P

    Nerede hata yapıyorum?

    Hocam bizden istenen diyot olması ama burada diyot yok. Birde kırmızı LED diyotu dışarıda değilde breadboard üzerine çakmam lazım.
  11. P

    Nerede hata yapıyorum?

    Hocam eski bağlantıda DC motor çalışıyordu o da çalışmıyor. Collector bacağına PWM 9 pini, base bacağına turuncu kablo, emitter bacağına motor -(eksi)kutbu. Şu anda böyle:
  12. P

    Nerede hata yapıyorum?

    Hocam hiç bir şey çalışmadı dediğiniz bağlantıyı yapınca ne Led ne de DC motor.
  13. P

    Nerede hata yapıyorum?

    Tamamdır son şeklini aldı. Yarın yazarım hocam size sonucu umarım olur.
  14. P

    Nerede hata yapıyorum?

    Hocam devre şu anda bende değil arkadaşta sabah bir denesin bakalım olacak mı? O halde son hali aşağıdaki gibi olacak bunlar haricince başka değişiklik yapayım mı?
  15. P

    Nerede hata yapıyorum?

    LED ışığım çalışıyor ama GND'ye bağlı mor kabloda bir değişiklik yapayım mı? DC motorda çalışıyor ama istediğim şekilde değil. Yavaşlama-durma-hızlanma şeklinde kontrollü bir döngü istiyorum ama enerji aldığı gibi durmadan sürekli maksimum hızda dönüyor. Son hali aşağıdaki gibi oldu hocam...

Forum istatistikleri

Konular
5,898
Mesajlar
100,687
Üyeler
2,498
Son üye
TaKo

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top