Recent content by theroot

  1. T

    Bir mesaja link eklemek

    Bir bağlantı eklendiğinde forum yazılımı halihazırda "unfurl" yapıyor, yani bir açıklama ve varsa da bir görsek koyuyor. Eğer unfurl gerçekleşmezse ki halen bazı sitelerde bu gerçekleşmiyor, veya bağlantı bir pdf döküman ise o takdirde açıklama veya görsel eklemek mantıklı olur.
  2. T

    C için JSON kütüphanesi

    Gömülü bir sistemde yapılandırma bilgilerini JSON formatında kaydetmek istiyorum. Bunun için minimal bir JSON kütüphanesi önerileri almak istiyorum.
  3. T

    Microsoft Office 2019 Pro Plus Hakkında Bilgi

    Openoffice ve libreoffice ayrı programlar bu arada. Önceleri sadece openoffice vardı ama geliştiriciler anlaşamadığı için kod ikiye bölündi. Openoffice 100% özgür olmayan bir lisansa geçerken libreoffice %100 özgür yazılım lisansı ile yoluna devam ediyor.
  4. T

    Hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz? Neden?

    Bazı TOR ipleri bloklanmış durumda ama sürekli yeni TOR düğümleri ekleniyor sisteme. Birkaç kez deneyince sonunda bir TOR bağlantısı oluşturulabiliyor. TOR düşük bant genişliği gereken siteler için bedava bir blok aşma metodu., Bedava VPN servisleri TOR'dan çok daha yavaş, ücretli olanlar da çok...
  5. T

    Hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz? Neden?

    Çoğu zaman Chromium (Chromu'un Linux sürümü) kullanıyorum. wikipedia, liveuamap gibi ülkemizde kısıtlanan sitelere girmek için de TOR tarayıcısını kullanıyorum. Wikipedia için buna gerek kalmadı ama halen erişimi engellenen çok sayıda faydalı site var.
  6. T

    Emacs ile ağ üzerindeki bir linux sistemin dosyalarını düzenlemek

    Hedef sistemde bir SSH sunucunun (DropBear, OpenSSH) çalışması gerektiğini belirtmekte yarar var.
  7. T

    Linux sistem programla kitap tavsiyesi

    İleri seviyede linux programlama ile uğraşanların, açık kaynak dünyasındaki gelişmeleri takip etmek ve ileri seviyede tartışmalar için aşağıdaki siteyi öneririm: https://lwn.net/ Bu sitede en güncel haberleri takip etmek için abonelik gerekiyor. Ama bir hafta ve ondan önceki haberleri okumak...
  8. T

    MPLAB projesinde neler versiyon kontrol sistemine girmeli

    Ben mcc_generated_files ve altını da ekliyorum git'e. Eğer eklenmezse mutlaka IDE ile ilgili kaynak dosyalarının oluşturulması gerekecek.
  9. T

    Linux sistem programla kitap tavsiyesi

    Linux'taki TCP protocolünün referans kitaplarını unutmamalı TCP/IP Illustrated, Vol. 1: The Protocols TCP/IP Illustrated: The Implementation, Vol. 2 TCP/IP Illustrated: v. 3: TCP for Transactions, HTTP, NNTP and the Unix Domain Protocols
  10. T

    AV Linux Kurulumu ve Kullanımı

    Xorg'u KDE, GNOME ve diğerleri kendine göre yapılandırıyor. Bu işlem /etc/X11 altında yapılıyor. Eğer bir masaüstü ortamı kaldırılırsa en azından /etc/X11 altındaki dosyaların kaldırılıyor olması gerekir diye biliyorum. Yani çakışma olmamaı sadece gereksiz yer kaplama olur. sddm kullanılıyorsa...
  11. T

    AV Linux Kurulumu ve Kullanımı

    Memnuniyet garantisi veremiyorum ne yazık ki :)
  12. T

    AV Linux Kurulumu ve Kullanımı

    50 serisinin son sürümü https://ftp.mozilla.org/pub/firefox/releases/50.1.0/firefox-50.1.0.linux-x86_64.sdk.tar.bz2
  13. T

    AV Linux Kurulumu ve Kullanımı

    Buyurun firefox esr 52.0 https://ftp.mozilla.org/pub/firefox/releases/52.0esr/ Uygun platform için tar.bz2 yi indirip herhangi bir yere açıyorsunuz sonra da içindeki firefox'u çalıştırıyorsunuz. Debian package manager'in haberinin olması gerekmiyor.
  14. T

    strlen fonksiyonu güvenli midir değil midir?

    C stringlerinin uzunluklarını bulmada kullanılan strlen fonksiyonunun bir güvenlik açığı teşkil ettiğini iddia eden birçok yorum ve makale görüyorum internette. Ama bu fonksiyonun kullanıldığı bir koda nasıl bir saldırı düzenlenebilir pek aklım almıyor. En fazla çok uzun bir string verilebilir...
  15. T

    Forumda http linkleri nedeniyle tarayıcının "bu site kısmen güvenli" demesi

    Eğer işletim sistemi eski ise openssl kütüphanesi de eskidir. Sunusu SSL sürümünü sorgulayıp eski olduğunu görüyordur ve güvenli değil kararı veriyordur. openssl d esürekli güvenlik açıkları tespit edilip yamanıyor o yüzden çok eski bir opensslyi güvensiz olarak kabul etmek mantıklı birşey.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,766
Mesajlar
98,780
Üyeler
2,459
Son üye
confessinq

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top