3B yazıcı tavsiye, Creality K1 MAX-Bambu lab p1s

@Sercan soruna ben cevap vereyim.
Yaklaşık 1 aydır P1S AMS Combo kullanıyorum. Memnun olmakla birlikte bazı yönleri ve gördüğüm kusurları belirtmek isterim.

Linkteki pangolini %70 oranı ile hem Cura hem de Bambu Studio da dilimledim. Ender3 V2 12 saatte basarken P1S 135dk gidi yaklaşık 1/5 süresinde bastı. Hatta arada beklemeler ile Ender3 bitirene kadar 2 tane daha bastı.

@ozkarah ek olarak güzel yönlerinden biri şu: diyelim iki tane pla beyaz filament var. Bir makarada 50gr filament var, diğer makara açılmamış. Baskıyı başlatınca az olan makaradan başlatırsan önce o makaradan başlayıp, makara bitince diğer makarada devam edebiliyor. Bunu 2 defa denedim. Birincisinde sıkıntısız yaparken ikinci denemede makara kaynaklı problem yüzünden 198grlık baskı çöp oldu. Burada sıkıntı AMS ünite kaynaklı değil filament makarası kaynaklı. Bunu tekrar belirteyim.

Bu noktada AMS ünite ile ilgili şikayetime geleyim. Tinylab 3d filament sipariş verdim. Ürün geniş makara (>70mm) geldi ve AMS Üniteye sığmadı. İade etmek durumunda kaldım. Yazıcı ile birlikte hediye gelen 3dfix marka şeffaf mavi filamentlerde çok güzel baskılar aldım ama bu baskılarda AMS ünite filamenti geri çekmek istediğinde 3dfix marka filamentim makarası geri dönmüyor. Ams ünitenin makarayı döndüren merdanesi patinaj çekiyor ve makara geri dönmediği için yazıcı hata verip baskıyı sonlandırıyor. 2 defa 100gr malzemeyi çöpe attım.

IMG-20250117-WA0080.jpeg

Bambulab marka orijinal makaralarda ise hiçbir problem yok. Hatta Porima petg makarayı üniteye sığmadığı için Bambulab makaraya yeniden sardım ve makarayı kullanıp bitirdim sıkıntı yaşamadım.

Sonuç olarak Bambu P1s güzel bir ürün. Baskı hızı ve kalitesi mükemmel.
Ams ünite ikide bir filament değiştirmemek için kullanışlı ve güzel. 3dfix markası dışındaki filamentler ile kullanımda sıkıntı yaşamadım. 3dfix markasını ithal eden Samm teknoloji ile görüştüm. Üreticiye durumu ilettiklerini bildirdi Kerim bey.
Yazıcının güzel tarafı 4 renge kadar farklı renk basabiliyor. Yada bir baskıya belirli kısmı pla belli kısmı TPU ile bas diyebiliyorsun. Her marka TPU filamenti kabul etmiyor. Kendi markasının TPU makarası $60~70 civarında. Ucuz değil ama hergün kullanılan birşey de değil. Bir makara alıp uzun süre kullanılabilir.
P1s, X1 ve X1E arasında baskı boyutları dışında farkı bilmiyorum ama fiyat katlanarak büyüyor. Bu yüzden P1S mantıklı bir seçim gibi geliyor. En yakın X1 ile arasında %50 fiyat farkı var. X1E ise P1S nin 3 katı fiyatta. Bence değmez. Büyük baskı güzel ama her gün kullanılan bir özellik değil. Kaldı kı Bambu stüdyo Cura'dan farklı olarak STL dosyasını bölüp ayrı ayrı basabiliyor. Bu da yapıştırp birleştirmeyi kolay hale getiriyor.
Karar sizin.
IMG-20250114-WA0041.jpeg

IMG-20250112-WA0005.jpeg
 
Son düzenleme:
Bendeki p1s combo. Bunu alırken esas amacım ABS filament basmaktı. Başta varsayılan ayarları kullanırken yapışma sorunları yaşadım. Sonra ilk katman ayarlarını düzenleyip, soğutma ayarlarını kısarak bu sorunların üstesinden geldim. Şu an hiç yapışma sorunu olmadan kullanabiliyorum. Abs pla ve petg sorunsuz. Şu ana kadar sadece iki kere nozül tıkanma sıkıntısı oldu, olağan bir problem ve kolayca çözüldü.

Geçen PCB tutucu ve vesa monitör standı yapmaya çalışıyordum. Herhalde arka arkaya 10 tane deneme baskısı alıp güncelleme yapmışımdır. Sıfır zahmet. Basılan parçayı alıyorum, yatakla hiç uğraşmayıp üzerindeki başlangıç purge çizgisini tırnakla alıp yeni baskıyı gönderiyorsun. Bir şeyler çok ters gitmezse bu aletten memnun olmayacak kimse olamaz gibi geliyor bana. Çok da yoğun kullanmadığımı da ekleyeyim.
 
Hepinize teşekkürler. Bu arada @fide hayırlı olsun, güle güle kullan.

Anladığım kadarıyla sağladığı kolaylık sebebiyle Bambu kullanıp da herhangi bir modelinden memnun olmayan kimse yok.

Bu durumda modeller arasında şöyle bir ayrım var.

Temel bir ürün almak istiyorsan P1S iş görüyor. Bütçe dostu fiyat/performans ürünü.

X1C modeline çıkarsam lidar filan var. Bu da çok daha hassas ölçümlere imkan sağıyor. Bu da daha iyi çıktılar gerektiğinde önem kazanıyor.

X1E alırsam da bu sefer kapalı kutunun içini belirli bir sabit sıcaklıkta utup, bütün baskı boyunca ortam sıcaklığındı kontrol edebiliyorsun. Ve tabii daha iyi filtre ve bazı kurumsal (benim pek işime yaracağını düşünmediğim) özellikler de sağlıyor. Gerçi böyle diyorum ama @ozkarah 'nın dediği gibi böyle özelliklerin faydası kullandıkça anlaşılıyor. Ortam sıcaklığını da kontrol etmesi bence kıymetli, daha çok filement türü için daha kararlı bir çıktı üretir.

Bunlara göre seçim yapacağım. Kaçırdığım bir konu var mı?
 
Birde @fide 'nin çıktılarındaki detaylara bakınca, özellikle kenarlarda muhteşem çizgiler görüyorum. Bazıları ışıklandırmadan kaynaklanan farklar olduğunu, standart bir yazıcıdan çokta bir farkı olmadığını söylüyor. Bu doğru mu ya da ne kadar doğru?
 
Ender3 te bastığım pangolinin eklemler tutkluk yaparken P1S de basılanların hepsi kusursuzdu. Çoklu baskılardaki başarısı çok iyi.

Yüzey kalitesi Ender3 ile aldıklarımdan çok daha iyi. Kaldı ki Ender3 te çift z eksen vardı.
çift taraflı Pei yay çeliği tabla ise gçzel bir detay. Ben yazıcıdan memnunum.
Lidar sensör P1S'de de var diye biliyorum.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,226
Mesajlar
122,344
Üyeler
2,918
Son üye
LostFearLess

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back
Top