Voltaj regüaltörü ile matkap şarj adaptörü nasıl yapılır

Bataryasının türüne göre değişir. Kolay da olabilir karmaşık da.

Fotoğrafı Aç

hocam pil bu 3 girişli elimde eski şarj kutusu var kolay olur bence

Kutuyu bir açar mısın kaç pil varmış, kaç voltmuş belli olsun. Sonra gerekli malzemeler piyasadan bulunur. Ama lityum iyon piller hatalı şarj edildiğinde veya deşarj edildiğinde yangın çıkarıyorlar, dikkatli olmak lazım.

Kutuyu bir açar mısın kaç pil varmış, kaç voltmuş belli olsun. Sonra gerekli malzemeler piyasadan bulunur. Ama lityum iyon piller hatalı şarj edildiğinde veya deşarj edildiğinde yangın çıkarıyorlar, dikkatli olmak lazım.
hocam sabit 21v şarj yaptım ya iki pilde aynı şarj olsun voltaj göstergeside taktım oradan anlıyorum.

Bu etiketi ile gerçek değeri alakasız çakma bir ürün. Rastgele şarj etmeyin. Pilleri görmek ve bms ile akım ve voltaj kontrolüyle şarj etmek lazım. Şakası yok, pis patlıyorlar.

Lityum iyon piller sabit voltaj üreten bir güç kaynağı ile şarj edilmez. Pilin üreticisinin öngürdüğü bir şarj profili var, bu profili gerçekleştiren bir devre ile şarj etmek lazım. Eğer kendi şarj aleti bozuksa onu tamir etmek veya ettirmek en mantıklısı.

Forum istatistikleri

Konular
7,643
Üyeler
3,090
Son üye
TA3RKY

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back