0.5mm den daha ince lehim telinin avantaji var mi?

Mikro Step

Kıdemli Üye
Lehim teli alma zamani geldi ve daha once 0.5mm den ince lehim teli kullanmadim.

0.5mm de bile bazen soyle bir olay gozlemliyorum. Havya ucu ile lehim telini eritip lehim topunun havya ucunda olusmasini beklerken olusan top lehim teli tarafinda kaliyor ancak top belli bir irilige ulastiginda havya ucuna geciyor. Bu durumda da havya ucunda ihtiyacimindan daha buyuk lehimtopu olusumuna neden oluyor.

Bahsettigim olayla siz de karsilasiyormusunuz?

0.5mm den daha ince lehim teli kullaniyormusunuz? Avantaj sagliyor mu?

şimdi baktım elimdeki her iki loctite marka ince lehim teli de 0.38mm ben genelde 0603-0402 çalıştığım için fark ediyor ve işime yarıyor. çünkü havya ucundaki büyük lehim topu yüzey geriliminden malzemeyi kendine çekiyor-kaydırıyor. ikinci avantajı da bir pad veya bağlantı noktasındaki lehim miktarını daha hassas ayarlayabiliyorum. mesela lehim miktarı gözüme az geldi. bu ince tel ile çok az ekleme yapabiliyorum. 0.5-0.6mm lehim teli olsa eridiği anda telin ucundan kopan parça çok daha büyük oluyor. bu sefer çirkin bir görüntü oluyor. hatta eğer bu alan üstünden sıcak hava geçersen ve malzemenin diğer padindeki lehim az ise, malzemeyi diğer tarafa çekebiliyor.

Havya ucunda lehim topu olusturma ile ilgili sorun icin ne dusunuyorsunuz?

Forum istatistikleri

Konular
7,413
Üyeler
3,012
Son üye
BenMuhsin

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back