18650 Pil voltaj yükseltme

Abilerim merhabalar. Elime böyle bi parça geçcek. Bu parça ile 18650 3.7v pili 5v yapsam herhangi bir tehlike olurmu? Pile zarar verirmi?

Ekler

• 5v-600ma-usb-cikisi-voltaj-yukseltici-regulator-voltaj-regule-kartlari-robolink-11809-60-B.jpg
    5v-600ma-usb-cikisi-voltaj-yukseltici-regulator-voltaj-regule-kartlari-robolink-11809-60-B.jpg
    11.7 KB · Görüntüleme: 116
Foruma hoş geldin. Ürün ile ilgili sadece resmi koymuşsun, teknik ayrıntıları nedir bilmiyorum. Ama bu bir boost converter ise işini görür.

Bu devre ile boost yapabilirsin 5V'a.

Ama telefon şarj etmek için artık yeni cihazların usb data uçlarına belli bir voltaj uygulamak gerekiyor.
Bu haliyle data uçları boşta kaldığı için çoğu telefon şarj işlemine başlamıyor veya şarj sembolü çıkarıp doldurmuyor bataryayı.

Foruma hoş geldin. Ürün ile ilgili sadece resmi koymuşsun, teknik ayrıntıları nedir bilmiyorum. Ama bu bir boost converter ise işini görür.
Hoşbuldum abi. Kusura bakma direk konuya girmişim.
Link vermek yasakmı bilmiyorum ama linki burda. Boost modül olarak geçiyo.

Bu devre ile boost yapabilirsin 5V'a.

Ama telefon şarj etmek için artık yeni cihazların usb data uçlarına belli bir voltaj uygulamak gerekiyor.
Bu haliyle data uçları boşta kaldığı için çoğu telefon şarj işlemine başlamıyor veya şarj sembolü çıkarıp doldurmuyor bataryayı.
Teşekkür ederim abi. USB kısmını çıkartcam zaten. Telefon şarj etmek için kullanmam.

Hoşbuldum abi. Kusura bakma direk konuya girmişim.
Link vermek yasakmı bilmiyorum ama linki burda. Boost modül olarak geçiyo.

Link vermek yasak değil. Evet bu bir boost converter. İş görür.

Çıkarabilirsin. Ancak o modüllerin giriş çıkış voltaj farkları yükseldikçe cok aşırı ısındığını yorumlardan okudum. Yorumlara dikkat edin.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,301
Üyeler
2,951
Son üye
burhanettin buğa

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back