SacmaSapanKonusmaLa
Yeni Üye
Hoşbuldum abi. Kusura bakma direk konuya girmişim.Foruma hoş geldin. Ürün ile ilgili sadece resmi koymuşsun, teknik ayrıntıları nedir bilmiyorum. Ama bu bir boost converter ise işini görür.
Teşekkür ederim abi. USB kısmını çıkartcam zaten. Telefon şarj etmek için kullanmam.Bu devre ile boost yapabilirsin 5V'a.
Ama telefon şarj etmek için artık yeni cihazların usb data uçlarına belli bir voltaj uygulamak gerekiyor.
Bu haliyle data uçları boşta kaldığı için çoğu telefon şarj işlemine başlamıyor veya şarj sembolü çıkarıp doldurmuyor bataryayı.
Hoşbuldum abi. Kusura bakma direk konuya girmişim.
Link vermek yasakmı bilmiyorum ama linki burda. Boost modül olarak geçiyo.
![]()
DC USB Boost Modül
DC USB 5V 600mA Voltaj Yükseltici Modül DC-DC USB Step Up Boost 0.9V/5V DC Güç Kaynağı Yüksek Verim 0.9-5V arasındaki giriş voltajına sahip kaynaklardan gelen enerjiyi 5V seviyesine çıkarır. Usb portu üzerinden bu 5V dışarı aktarır. Voltaj yükselticrobiz.net
Peki pile zarar verirmi abi? Pil ömründe bir düşüş olur mu?Link vermek yasak değil. Evet bu bir boost converter. İş görür.
Peki pile zarar verirmi abi? Pil ömründe bir düşüş olur mu?
Abi rahatsız ediyorumda MT 3608 kullanarak daha yüksek volt elde edebilirmiyiz pilden?Hiçbirşey olmaz. Pilin işi bu.
Güvenli bi yolu varmı peki?Çıkarabilirsin. Ancak o modüllerin giriş çıkış voltaj farkları yükseldikçe cok aşırı ısındığını yorumlardan okudum. Yorumlara dikkat edin.
Xl6009 da kullanabilirsiniz.Güvenli bi yolu varmı peki?